Akelige klem voorkomt dat je doodbloedt

iTClamp
Levensreddende toepassingen zijn vaak niet de meest schattige dingen. Denk aan de airbag in je auto, wat feitelijk een bom is, maar je bent toch blij wanneer het brandwonden veroorzakende kussen voorkomt dat je schedel als een walnoot gekraakt wordt. Hetzelfde geldt voor deze klem met akelig scherpe tanden.

Je kijkt hier naar de iTClamp die wel wat weg heeft van de haarklem van je vrouw of vriendin. Hij klemt alleen beduidend steviger en z’n klauwen zijn een heel stuk scherper.

De klem werd ontworpen door een traumachirurg van het Canadese leger. Hij had tijdens een missie in Afghanistan de nodige ervaring opgedaan als het gaat om “wond management”. Wanneer iemand een ernstige wond oploopt en er niet snel genoeg passende hulp geboden kan worden, dan voorkomt deze klem dat je doodbloedt. Met de iTClamp knijp je snel en effectief de wond stevig dicht om het bloedverlies te stoppen en mogelijk een leven te redden.

Het gebruik van de klem werd eerder dit jaar al goedgekeurd in Europa. Onlangs heeft ook de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) de klem groen licht gegeven. Onderstaande animatie laat zien hoe de klem werkt.

[gv data=”iVO-QRTGM7U”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *