Alex Jason (15) verzamelt 1000+ oude macs

Auteur: , 12 Reacties
Macs

Met het aanleggen van een verzameling zou je pas na je pensioen moeten beginnen (of: nooit) maar deze puber uit het Amerikaanse Maine heeft nu al één van de beste Mac-verzamelingen ooit.

Zelf maakt hij trouwens het liefst gebruik van PCs om mee te gamen. Daarom heeft hij ook een eigen computer gebouwd, die op zowel een Mac– als een Windows-OS runt. Een Hackintosh, dus, want zo noem je dat.

De verzameling begon toen zijn vader in een veiling 50 oude Macs kocht, waar hij rond de 2000 dollar voor betaalde. Vervolgens groeide de collectie toen Alex allerlei bijbaantjes nam om geld op te halen. Het meeste verdiende hij met het opknappen en doorverkopen van computers. Alex heeft Macs van zo ongeveer iedere generatie, plus accessoires en soms zeer zeldzame prototypes, zoals deze:

Mac Proto

Daar zitten ook rare dingen bij, zoals de Apple Cursor 3, een muis in de vorm van een joystick. Volgens Alex is de zijne de enige die geproduceerd is. Momenteel heeft hij zijn zinnen gezet op de zeer zeldzame Lisa 1 uit 1983.

Alex hoopt later zelf hardware-ontwikkelaar te worden. Zijn verzameling zal binnenkort te zien zijn in een gerenoveerde voormalige bibliotheek.12 reacties

Een Hackingtosh, zoals hij hetzelf noemt

Nee, zo HEET gewoon een eigenbouw computer die het OS van Apple draait. Al heel lang en niet omdat deze puber het zo noemt.
@av_diver: OKAY DAT WIST IK NIET.
@vanderlinindustries: ???? ?
@av_diver: Zoiets heet trouwens een Hackintosh, geen Hackingtosh..
@vanderlinindustries: Wat doe je eigenlijk als redacteur op een techsite als je dergelijke basiskennis niet hebt?
duhhh
geen 1000 macs maar 250 op 1000 square-foot

Alex Jason, 15, has more than 250 Apple computer products in his basement, and he hopes they will soon become a real museum exhibit.
Alex Jason’s collection is currently housed in his family’s 1,000-square-foot basement.
Alex’s so-called Apple Orchard currently takes up 1,000 square feet of his family’s home in Winslow, Maine.
Meer dan 1000 items, zegt mijn bron.
@vanderlinindustries: Zou je het erg vinden om je bron te geven?
@gifwarrior: BBC!
@vanderlinindustries: Het lijkt me een fout van de BBC. Zie deze video https://youtu.be/clpjP_dRFf8?t=49s
“We plan to put Alex’s Apple Orchard [=De collectie], which is a 200+ Apple computer collection(…)”
Leuk dat oude computerspul. Zeker omdat de grote afschrijving en snelle veroudering over het algemeen borg staan voor haast gegarandeerde ontmanteling/verschroting van deze apparaten.

Ik herinner me nog een computerzaak in Ede, CompuCasion genaamd. Wat de naam al suggereert: deze toko verkocht vooral gerefurbishte oude (bedrijfs-)pc’s die ze (in partijen) inkochten. Op deze manier hadden ze ook een indrukwekkende collecte oude computers verzameld die ze in een grote vitrine-ruimte naast de ingang hadden opgesteld; echt álle nu iconische computers hadden er een plekje. Ze zijn een jaar of 7-8 terug failliet gegaan en ik zou wel eens willen weten waar die collectie is heengegaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).