Alleen maar Netflix, of toch ook een TV-abonnement?

Disney+
De keuze is aan jou.

Abonnementen, abonnementen en nog eens abonnementen. Ze vliegen je tegenwoordig om te oren. Niet zo gek dat jij, als kritische Nederlandse consument, een strenge selectie maakt welke abonnementen je wel of niet wil hebben.

Als het gaat om wat wij kijken op TV zitten we in een overgangsperiode. Ja, we maken dolgraag gebruik van een streamingdienst als bijvoorbeeld Netflix, maar een familieshow op RTL5 of een avondje voetbal op Ziggo kunnen we niet missen. Althans, dat blijkt uit een onderzoek door Commissariaat voor de Media. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders nog graag een tv-abonnement hebben, naast een abbo op een streamingdienst als Netflix of Disney+.

Slechts zeven procent van de Nederlanders heeft enkel een abonnement op een streamingdienst en geen abonnement voor digitale televisie. Om het maar op mezelf te betrekken: ik heb een abonnement op een streamingdienst, maar ook voor televisie. Dit laatste zit echter bij mijn internetpakket inbegrepen. Dit laatste loskoppelen van elkaar is financieel niet aantrekkelijk genoeg om de TV weg te doen. Ik kijk amper traditionele televisie, maar Formule 1 op Ziggo, Champions League kijken op Veronica en af en toe een filmpje op RTL5 of RTL7 is toch wel lekker.

Eén reactie

  1. Om maar te zwijgen over de immens groeiende abo’s op apps in de appstore !
    Een goede app kopen is steeds moeilijker want ze gaan steeds vaker over op een abo verdienmodel en zo blijf je betalen tot in lengte van dagen en kunnen apps een heel duur grapje worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *