Alleen nog online shoppen met extra kastje?

Kastje nodig voor mobiel shoppen
Een treinkaartje kopen met je mobiel? Een paar schoenen bij Zalando met je iPhone 7 bestellen? Vanaf 2018 wordt dat een stuk lastiger.

De Europese Bankenautoriteit wil dat iedereen vanaf 2018 een speciaal kastje krijgt. Dat kastje heb je nodig om je aankoop of bestelling via een mobiele website te bevestigen. De Telegraaf meldde dit nieuws. De Telegraaf heeft patent op dit soort nieuws. Meestal blijkt het om een iets hard opgeblazen luchtballon. En dat is nu ook het geval. De kans dat we vanaf 2018 allemaal met een extra kastje rondlopen is nul.

Het zou namelijk een enorme stap achteruit zijn. Banken zijn hard bezig om een eind te maken aan die ellendige e-dentifiers zoals Rabo en ABN die hebben. De trend is juist dat alles vanuit de mobiel kan worden gedaan. Betalingen worden meer en meer gedaan met vingeradrukken en een irisscan zal niet lang op zich laten wachten.

Betalen met je mobiel in winkels wordt ook steeds meer en meer gemeengoed. Nu al kun je bij ING moeiteloos afrekenen met je mobiel als de winkel in kwestie contactloos pinnen heeft. In landen als Noorwegen kun je ook reizen met je mobiel en in sommige landen staat je rijbewijs ook op je mobiel.

Als de EU echt wil dat burgers zich afkeren van Europa, dan moeten ze vooral dit soort rampzalige plannen doorvoeren.

Wist je trouwens dat er online bijzonder veel alcohol wordt verkocht. En zo bereidt Amazon zich voor op Black Friday.

2 reacties

  1. totaal onzin bericht, voortaan even wat meer factchecken? dit is een advies voor landen waar het niet zo goed werkt als in nederland, gedaan door een organisatie die geen bindend adviesrecht heeft.

    daarnaast wordt er nergens in het advies stuk gerept over een kastje als oplossing, maar wordt dit als mogelijke verbetering geopperd.

    niet alles klakkeloos van de telegraaf overnemen.. dat zou de site wel sieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *