Als het aan Google ligt, gaan we niet meer dood

Omdat Freddy Mercury
Als elk ander bedrijf had gezegd dat ze bezig zijn met iets om het proces van ouder worden af te remmen hadden we ze voor gek verklaard. Maar dit is Google, en die doen dingen soms wat anders.

Het Amerikaanse bedrijf is bezig met het lanceren van Calico, een ambitieus bedrijf met als doel om ouder worden en dood gaan een stop toe te keren. De details over hoe ze dit gaan doen zijn nog niet bekend, maar Google-oprichter Larry Page vat het als volgt samen:

Illness and aging affect all our families. With some longer term, moonshot thinking around healthcare and biotechnology, I believe we can improve millions of lives

Dit project lijkt niet direct iets te maken te hebben met hun gebruikelijke speelveld, technologie en het internet. Het is een gedeelte van een van de vele bijprojectjes van de softwaregigant. Veel daarvan worden nooit wat, maar enkele weten het voor elkaar te krijgen om in de spotlight te komen en tot grote successen te leiden.

Aan het geld zal het in ieder geval niet liggen. Voor een bedrijf wat begonnen is als gratis zoekmachine heeft het een enorme lading geld, en bij een dergelijk project kan geld ernaartoe scheppen zeker geen kwaad. Ook is er nog geen timeframe bekend, maar als wij er nog wat aan willen hebben en de eeuwige jeugd willen houden mogen ze wel opschieten en iets binnen 2 decennia op poten zetten.

(Via Time.com)

Nog geen reacties

  1. We hebben een gen in ons lichaam die zorgt dat we doodgaan aan ouderdom, haal die eruit (mutatie bij reageerbuisbaby) en hij gaat niet dood, het is mogelijk.

    Maar er is een reden waarom mensen doodgaan aan ouderdom (om ons imuunsysteem sneller te laten evolueren) dus doe het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *