Altec Lansing maakt terugvindbare koptelefoon

Mooi zijn ze niet
Koptelefoonfabrikant creëert probleem, lost het meteen op.

Wat gebeurt er als je dingen klein maakt? Dan raak je ze kwijt, want kleine dingen zijn doorgaans klein. Koptelefoons hebben meestal de vervelende gewoonte om aan touwtjes vast te zitten en touwtjes (pardon kabeltjes) raken altijd in de knoop, echt moeilijk irritant. Dus gingen fabrikanten steeds minder touwtjes (pardon kabeltjes) aan koptelefoons maken. Superhandig, want daardoor kunnen de touwtjes (pardo…) niet meer in de knoop geraken. Iedereen blij.

Totdat je de touwtjes dus zo kort maakt dat er helemaal geen touwtjes meer aan de koptelefoons zitten. Dan ontstaat er een nieuw probleem, want de koptelefoons zitten dan dus nergens meer aan vast en blijven dus liggen waar je ze hebt neer gelegd. Maar je weet niet meer waar dat is. Iedereen boos.

Altec Lansing is een tamelijk geniale maker van kleine luidsprekertjes voor computers en dus ook van koptelefoons, en zij hebben nu een oplossing bedacht voor dit eerstewereldprobleem. Dankzij de bluetoothverbinding tussen je telefoon en de koptelefoontjes kun je een soort van GPS-zoektochtje doen naar je apparaatjes. Zo vind je de Altec Lansing Freedom Earbuds altijd terug. Je hebt daarvoor wel de bijbehorende app nodig. Voor de fanatieke sporter zijn de dopjes ook handig, want ze zijn IPX7 waterdicht, wat betekent dat ze tegen waterspetters en douchen kunnen.

Goed als je de koptelefoontjes van Altec koop raak je ze nooit meer kwijt, maar om ze te krijgen ben je wel eerst geld kwijt. $150, en eigenlijk valt dat ook reuze mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *