Amazon en Netflix beide bekroond met Oscar

Er gingen meerdere beeldjes naar originele content van streamingdiensten
En hoe Apple daar volgend jaar misschien ook bij hoort.

Zowel Amazon Studio’s als Netflix maken al een tijdje eigen content. De streamingdiensten hebben tijdens de afgelopen Oscar-uitreiking beide voor het eerst Oscars gewonnen.

Amazon
Amazon Studios investeerde – in Hollywood begrippen ‘slechts’- $10 miljoen dollar in Manchester By the Sea. Dat resulteerde in het felbegeerde gouden beeldje voor mannelijke hoofdrolspeler Casey Affleck, broertje van Ben. Ook sleepte het drama de Oscar voor Best Original Screenplay in de wacht. Dat niet alleen, de film verdiende ook nog eens bijna $50 miljoen dollar met de verkoop van bioscooptickets.

[gv data=”gsVoD0pTge0″][/gv]

Als kers op de taart werd Amazon Studio’s The Salesman bekroond met de Oscar voor beste buitenlandse film. De Iraanse maker, Asghar Farhadi, kwam uit protest het beeldje niet zelf in ontvangst nemen. Hij deed dit uit solidariteit voor zijn landgenoten die door het inreisverbod van Trump de Verenigde Staten niet in mogen reizen.

Netflix
Hoewel Amazon Studio’s (indirect) de meeste beeldjes binnensleepte, werd ook streamingdienst Netflix beloond voor haar harde werk in de filmindustrie. The White Helmets werd verkozen tot de beste korte documentaire van dit jaar. De film gaat over Syrische vrijwilligers die hun leven op het spel zetten om dat van anderen te redden.

[gv data=”3wj4ncIEDxw”][/gv]

Apple
Zal Apple volgend jaar ook in dit lijstje terecht kunnen komen? Ex-Wall Street-analisten denken dat dat wellicht een beetje optimistisch is. Volgens deze voorspellingen zal Apple over een jaartje of vijf ook met de grote jongens op het gebied van originele video-content mee kunnen doen. Het miljardenbedrijf boorde namelijk recentelijk pas het nieuwe fenomeen aan met Planet of the Apps.

Volgens de analisten heeft Apple dus nog werk aan de winkel. “Dat is hoe lang Apple nodig zal hebben om originele content op een grotere schaal te maken. Van $200 miljoen, op dit moment, naar $5-7 miljard dollar, over vijf jaar.”

De Oscars
Vorig jaar was er veel ophef over het gebrek aan gekleurde acteurs die een Oscar(nominatie) ontvingen. Dit jaar was vooral het beleid van Trump een speerpunt van veel politiek-gemotiveerde speeches. Check op de site van de Oscars of favoriet La La Land het heeft kunnen winnen van sleeper-hit Moonlight.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *