Amazon introduceert eindelijk spraakbesturing voor Android

Hey Alexa, hoe download ik Siri?
Maar het is nog steeds geen Siri of Google Assistant.

Tot voor kort was Amazon’s Alexa-app voor Android niets meer dan een veredelde takenmanager voor Amazon Echo en wat daarop gebaseerde slimme gadgets. Nu komt het Amerikaanse bedrijf eindelijk met wat meer geavanceerde geïntegreerde spraakbesturing voor smartphones, zo vermeldt TechCrunch.

Met de nieuwste update is het nu eindelijk mogelijk om tegen je smartphone te praten zoals je dat ook tegen de Echo zou doen. Alexa kan nu muziek afspelen en bepaalde taken volbrengen, al blijft het tot dusver ontzettend moeilijk voor Amazon om – zonder eigen smartphone – een geïntegreerde spraakassistent te perfectioneren.

Apple heeft namelijk met Siri zelf alles op de spraakassistent aangepast, wat ontzettend makkelijk is als de software bij diverse processen en functies moet kunnen om taken uit te voeren. Google heeft een vergelijkbaar gemak voor de Google Assistant en ook Microsoft wil met Cortana hetzelfde resultaat bereiken. Omdat Android uiteraard gelicensed kan worden door fabrikanten en omdat Amazon geen eigen smartphone maakt, is de samenwerking tussen hardware van derden, software van derden en Alexa van derden een stukje moeilijker.

Op het moment zijn muziek-functies en het aansturen van slimme apparaten zo’n beetje de enige dingen die Alexa kan doen, maar daar moeten de meeste Android-gebruikers het voorlopig mee doen. Amazon is overigens wel aan het samenwerken met fabrikanten als Huawei en Motorola om zo toch een betere en meer geavanceerde spraakassistent te kunnen maken.

De update wordt over de komende dagen wereldwijd uitgerold. In eerste instantie kun je de app gewoon via de Play Store downloaden. Vanwege de iets strengere eisen van Apple duurt het iets langer voordat de app ook op iOS beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *