Amazon kan bijna 1 miljard dollar besparen met inzet robots

iRobot
In de onvoorstelbaar grote distributiecentra van webwinkel Amazon leggen medewerkers dagelijks flink wat kilometers af om al onze pakjes te verzamelen. De geregeld “klagende medewerkers” kun je vervangen door veel goedkopere niet-zeurende robots.

Analist Shawn Milne van Janney Capital Markets heeft berekend dat Amazon tot 900 miljoen dollar (650 miljoen euro) kan besparen met robots in de distributiecentra. Het verwerken van een gemiddelde bestelling kost tussen de 3,50 en 3,75 dollar. Met de inzet van robots kan dit 20 tot 40 procent goedkoper.

Het “toeval” wil dat Amazon vorig jaar het bedrijf Kiva Systems overnam, gespecialiseerd in robot-oplossingen. Zo’n 1.400 robots van dat bedrijf rijden momenteel al door de distributiecentra van Amazon. Deze apparaten zijn in staat om waar nodig complete stellingkasten op te pakken en door het magazijn te verplaatsen.

Aangezien Kiva Systems nu eigendom is van Amazon, kan de webgigant daar ook nog een leuk centje aan verdienen. Nog voor de overname door Amazon, vroeg Kiva al bedragen variërend 2 tot 20 miljoen dollar voor robots-oplossingen.

Ondanks dat Amazon deze zomer 7000 arbeidsplaatsen te vergeven had, maakt men er serieus werk van om zoveel mogelijk mensen overbodig te maken steeds efficiënter te gaan werken. Vorige week nog het bericht dat drones pakketjes gaan bezorgen. Alles natuurlijk met als doel om ons op onze wenken te bedienen wanneer we vanuit onze luie stoel spulletjes bij elkaar klikken.

Kiva Systems robots

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *