Amazon Prime nu ook beschikbaar via Apple TV

Auteur: , 9 Reacties
Amazon Prime Video Apple TV

Amazon heeft bekend gemaakt dat de Prime Video app beschikbaar is op Apple TV 4K en de eerdere versies van Apple TV.

De nieuwe app is nu beschikbaar in meer dan 100 landen, waaronder Nederland. Mensen die een abo hebben op Amazon Prime Video kunnen vanaf nu nog makkelijker genieten van diverse films en series, waaronder het nieuwe seizoen van The Grand Tour (start op 8 december).

Gebruikers met een Prime Video-lidmaatschap kunnen echter ook meer dan 140 tv-zenders in Amerika en 95 tv-zenders in Engeland, Duitsland en Oostenrijk bekijken. Vanaf vandaag kunnen kijkers tevens de Champions League live volgen.9 reacties

Is ook hard nodig want niemand koopt tegenwoordig meer een Apple TV met de moderne smart TV.
@turbobrick: zeker wel
Goed nieuws! Mijn vader heeft thuis Amazon Prime, kan ik daar via AppleTV eindelijk The Grand Tour kijken. Ik heb maar een paar stukjes gezien!

Ik ben wel benieuwd wanneer dit allemaal gecentraliseerd wordt. Want nu zijn er diverse streamingsdiensten met allemaal hun eigen programma’s. Ik heb geen zin om alleen voor Jeremy een abbo te nemen op Amazon, maar als ik per aflevering zou kunnen betalen, zou ik dat zeker overwegen. Ik doe het bij Ziggo ook met wedstrijden, dan kun je per uitzending betalen.

Als dat nu eens gecentraliseerd zou kunnen worden, en dat dat systeem meteen de betaling regelt zijn we helemaal in 2018 waar we moeten zijn. Kijk je The Grand Tour? Dan worden de centjes naar Amazon overgemaakt. Wil je de F1 GP zien dan regelt het systeem dat Ziggo betaalt word. Wil je alle afleveringen van Voetbal Inside terugkijken (en wie wil dat nou niet?) dan wordt er een bedrag betaalt aan RTLXL. En zolang we bij het betalen geen reclame hoeven te zien vind ik dat een goede deal.
@willeme: Dat kan je gerust vergeten, er wordt nu meer verdiend en daar gaat het om.
Dit is altijd al zo geweest, met vrijwel alles. Met films, muziek, boeken, etc .. De grote jongens denken niet aan mergen want dat kost ze geld.

Met muziek doen we allang betalen voor streaming diensten en daar is ook nog NIETS verandert en je zult of diepe zakken moeten hebben of kiezen voor de dienst die jou het meeste bied.

Waarom denk je dat de kabel explotant jouw een basis pakket bied met allerlei extra pakketen ?
Terwijl de mensen een pakket willen (zeg 25 zenders) waarin ze zelf hun kanalen kunnen samenstellen ipv nu 300 kanalen te hebben waar je percentage gewijs bijna niets van kijkt en je voor de interessante kanalen weer extra moet betalen.
Met andere woorden, betalen waarvoor je kijkt en niet voor wat je wordt aangeboden !
@turbobrick: Ik denk wel degelijk dat het die kant op gaat. Het is even kijken wie ‘de grootste’ heeft (in Nederland is dat waarschijnlijk Netflix en Spotify, wereldwijd iets anders wellicht).
Qua muziek (nu koop ik nog elke maand een stapel CD’s…) snap ik niet dat er zoveel aanbieders exact hetzelfde aanbieden (Apple Music, Spotify, Deezer, Groove Music). Alleen een niche speler als Qobuz (hoge 32 bits studiokwaliteit, goede muziek keuze) kan ik begrijpen.

Daarom hoef ik overigens ook geen televisie van de kabelexploitant. Dingen die ik niet hoef te zien worden uitgezonden op momenten dat ik er toch niet ben.
@willeme: Je kunt ook gewoon opnemen met een Smart TV, no sweat.
Hoge 32 bits kwaliteit is leuk maar weinig waard in de tijd van het streamen naar de Soundbar of 5.1 set en dergelijk. Zeker met de tendens (volgens velen hier) van de wireless audio is die kwaliteit overbodig.

Ik denk dat er helemaal NIETS gaat veranderen, er wordt genoeg verdiend en dat willen ze graag zo houden.
@turbobrick: Je moet er wel een goede stereo installatie voor hebben, uiteraard. Maar er zijn liefhebbers van audio die dit kunnen waarderen. Daarvoor is het ook een niche. Maar hey, we mogen beide wat anders denken ;-).

Met een beetje mazzel staan deze reacties er over 3 jaar nog ;-)
@willeme: met een goede hoofdtelefoon apprecieer je toch wel betere kwaliteit, maar bij oudere, niet geremasterde muziek waar ik als dinosaurus naar luister mag je er helaas niet veel van verwachten
@willeme: google op “ tv app voor apple tv “ … helaas NOG niet in nl … maar werkt al wel als een tierelier in US

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).