Amazon streamt nog niet uitgezonden Doctor Who-aflevering

Amazon streamt nog niet uitgezonden Doctor Who-aflevering
Pijnlijk..

Achter de wereld van streamingdiensten ligt een zee aan regels en rechten. Bijvoorbeeld dat Marvel-content straks van Netflix exclusief naar Disney gaat verhuizen. Of dat Netflix Originals enkel en alleen via Netflix bekeken kunnen worden.

Dan zijn er ook nog door derden geproduceerde series die door streamingdiensten gekocht worden. Zo beschikt Prime, de streamingdienst van Amazon, over de rechten van de wereldberoemde televisieserie Doctor Who. Prime is in dit geval een partij die de serie laat zien, maar niet produceert. Zoals je wellicht weet is Doctor Who een serie van de BBC, die ook in het Verenigd Koninkrijk op televisie is te zien.

Het is dan ook logisch dat de BBC als eerste de nieuwste afleveringen van Doctor Who laat zien. Net als bijvoorbeeld dat de nieuwste afleveringen van The Walking Dead eerst te zien zijn op AMC in de VS en later op het Nederlandse Fox en maanden later op Netflix. Amazon heeft in dit geheel een pijnlijke fout gemaakt.

Prime heeft namelijk de aflevering “The Witchfinders” uitgezonden. Deze aflevering zou aanstaande zondag pas voor het eerst te zien zijn bij de BBC. Het gaat hier om een bug in het systeem bij Prime. Gebruikers die de nieuwste aflevering van Doctor Who wilde kijken, in dit geval “Kerblam!”, kregen de nog niet vertoonde aflevering “The Witchfinders” te zien.

Het voorval gebeurde bij Amerikaanse Prime-gebruiker. BBC Studios is op de hoogte van het incident en zegt een onderzoek te hebben gestart. Mogelijk krijgt dit nog een staartje bij Amazon, want de gelekte aflevering ligt op straat. Uiteraard is de bewuste aflevering op Prime inmiddels offline gehaald. (via io9)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *