Amazon wil je bestelling printen ín de vrachtwagen

Amazon wil je bestelling printen ín de vrachtwagen
Ja, Amazon is er veel aan gelegen om de levertijd van bestelde producten ernstig in te korten, maar dit gaat wel erg ver.

Bestellingen binnen één uur bezorgen, bestellingen onder drones knopen, en nu weer bestellingen maken on the go. De Amerikaanse retail-reus heeft overduidelijk een gruwelhekel aan lange bezorgtijden. In de WSJ lezen we dat ze in de VS een patentaanvraag hebben ingediend om vrachtwagens uit te rusten met 3d-printinstallaties. Zogenaamde ‘mobiele fabrieken’.

Het idee hierachter is dat ze producten kunnen laten maken ín vrachtwagens die toch al onderweg zijn. Iets dat een serieuze verkorting van de aanrijtijd moet opleveren. Bovendien heeft Amazon minder magazijnruimte nodig, want het product wordt pas gemaakt zodra de klant er om vraagt. In één van de patentaanvragen zegt Amazon er het volgende over:

“Time delays between receiving an order and shipping the item to the customer may reduce customer satisfaction and affect revenues generated.”

Het aantal producten dat kan worden geprint is uiteraard nog beperkt. Denk hierbij aan reserve-onderdelen, voor auto’s en dergelijken. Het patent is overigens nog niet toegewezen. Mocht dat gebeuren, dan is het alsnog de vraag of Amazon het plan voor ook daadwerkelijk uitrolt. Maar de plannen liggen er alvast.

Amazon wil je bestelling printen ín de vrachtwagen

We kunnen trouwens niet wachten totdat er patentaanvragen opduiken waarin bezorgdrones met onboard 3d-printers worden beschreven. Amazon is er gek genoeg voor.

Eén reactie

  1. Verkopen ze nog geen printbare files dan, die je zelf thuis kan printen als je zo’n toestel hebt?

    Nu zijn die natuurlijk nog dun gezaaid, maar dat zal volgens mij niet meer lang duren. Mits er ook een ruim aanbod van printbare producten komt natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *