Amazon’s slimme speaker krijgt touchscreen

Amazon Echo in wit en zwart
De Echo’gaat meer dan alleen een speaker zijn.

Het vlaggenschip van Amazon’s speakerlijn Echo gaat een 7 inch touchscreen krijgen. Informatie-lekker Evan Blass post de bovenstaande foto’s op Twitter (via: AFTV). De afbeeldingen zouden direct van de servers van Amazon komen.

Echo
Buiten het feit dat de gadget in het zwart en wit beschikbaar zal zijn en een touchscreen zal hebben, is nog niet veel extra’s bekend. Wel is het zeer aannemelijk dat de Echo evenals zijn voorganger spraakbesturing zal gebruiken door middel van slimme assistent Alexa. Tevens lijkt er boven het scherm een camera te zitten. Waar deze voor dient is nog niet bekend, maar gesuggereerd wordt dat men kan videobellen met de Echo.

De gadget zou volgens Blass ontworpen zijn om te gebruiken in de woonkamer en keuken. Omdat de Echo ietwat naar achteren leunt, is hij makkelijk te bedienen terwijl je staat. Op het scherm zou je onder andere je agenda kunnen checken of het weerbericht kunnen opzoeken.

Evan Blass
Evan Blass is professionele lekker te noemen. Eerder was hij al betrokken bij lekken rondom de Galaxy S8 en het nieuwe HTC vlaggenschip. Met andere woorden: Blass is een betrouwbare bron.

Hoewel er nog geen officiële releasedatum is, zal de Echo volgens de lekker nog deze maand uit komen. Daarnaast is ook nog geen prijsklasse bekend gemaakt, maar ervan uitgaande dat de speaker duurder is dan zijn voorganger, wordt de prijs geschat op tussen de €200 en €300 euro.

Foto: Amazon/Evan Blass

2 reacties

  1. Als ze hem nou eens platter maken … ow nee das een tablet 🙂

    Snap deze hele speaker hype niet echt. Vast punt in je huis …. wat als ik op bed lig of in een kamer boven ?? Mobiel gaat overal naar toe … dus die heb je altijd bij de hand.

    Daarbij … de iphone 7 heeft siri “always on”. Zonder dat ie in een lader moet. Dus als mijn mobiel voor me op tafel ligt ” he siri … lampen aan ” … mijn mobiel is ook mijn wekker … dus kan naar bed en op bed zeggen ” he siri lampen uit “.

    Nu is siri niet alles … maar als die verbeterd … waarom zou je in hemelsnaam een speaker op een vast punt in je kamer willen hebben ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *