Amerikaan hackt loterij en wint 14,3 miljoen dollar

Amerikaan hackt loterij en wint 14,3 miljoen dollar
Eddie Raymond Tipton had 14,3 miljoen dollar in de pocket, maar het duurde niet lang voor hij grandioos door de mand viel.

Het verhaal van Tipton leest in eerste instantie weg als een strak geregisseerde film, maar ergens halverwege ontspoort zijn plannetje. De 51-jarige Amerikaan was hoofd beveiliging bij de Multi-State Lottery Association en zou daarom in principe niet mee mogen spelen met loterijen. Hij zocht dan ook een omweg om alsnog een lot te kunnen kopen én de prijs van 14,3 miljoen dollar te kunnen claimen.

Tipton wist namelijk al dat hij zou gaan winnen, omdat hij zichzelf toegang zou hebben verschaft tot de Random Number Generator. Inderdaad, de machine die bepaalt wie er met de hoofdprijs vandoor gaat. De aanklager stelt namelijk dat Tipton bij zijn collega’s regelmatig opschepte over root kits. Hij zou namelijk een programmaatje hebben ontwikkeld dat tot van alles in staat was en zichzelf vervolgens automatisch kon vernietigen.

Tipton zou de beveiligingscamera’s tijdelijk hebben uitgeschakeld, zodat hij kon rommelen met de Random Number Generator. Het was dan ook niet zo gek dat juist hij niet veel later het lot kocht dat goed was voor dik 14 miljoen dollar. Hij had slechts één probleem: hij kon de prijs niet zelf claimen, want officieel mocht niemand weten dat hij een lot had gekocht. Uiteindelijk waagde hij de gok via meerdere tussenpersonen en een bedrijf in Belize, maar dat wekte juist argwaan bij de loterij.

Zoveel argwaan dat er een onderzoek werd gestart, zodat de eigenaar van het lot gevonden kon worden. De autoriteiten beschikten over onderstaande video en kwamen zo uiteindelijk weer uit bij Tipton. Hij draait nu met een beetje pech voor vijf jaar de bak in en kan een boete krijgen van 7.500 dollar.

[gv data=”4MKAqdrW968″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *