Amerikaanse brandweerrobot blust zelfstandig een brand

SAFFiR-Robot
Deze robot van Amerikaanse bodem kan zelfstandig vuur detecteren en het vervolgens blussen.

De Amerikaanse marine presenteerde de Shipboard Autonomous Firefighting Robot (SAFFiR) vandaag. De robot, die net zo hoog is als een mens, zal in de toekomst ingezet worden om branden op schepen te blussen. Juist daar moet de SAFFiR uitkomst bieden, omdat menselijke fouten tijdens het bevechten van een schipbrand vaak de problemen alleen maar vergroot.

SAFFiR-Robot

Camera’s
Dankzij een speciale hittecamera ontdekt de robot de brand, waarna hij de ingebouwde waterslang zelfstandig kan besturen. Een lasercamera scant vervolgens de omgeving om de meest efficiënte manier te vinden om aan de slag te gaan. Een hittebestendig pak moet ervoor zorgen dat de SAFFiR tijdens zijn blusbezigheden niet zelf in vlammen opgaat. Bovendien kan de robot een stuk beter tegen vlammen dan een mens.

De software van de robot kan relatief gemakkelijk geüpdatet worden, zodat er per schip andere regels ingevoerd kunnen worden. Tijdens het blussen kan men meekijken via een camera op de SAFFiR. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande demonstratievideo van de Amerikaanse marine.

[gv data=”K4OtS534oYU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *