Analist: iPhone 11 vermorzelt iPhone XR

Lekker bezig
De iPhone 11 zou het behoorlijk goed gaan doen.

Hoewel er een beetje gelachen werd met de release van de iPhone 11, de opvolger van het instapmodel geïntroduceerd in de X-familie (iPhone XR), zal Apple als laatste lachen, zo voorspelt analist Ming-Chi Kuo. Het toestel zou volgens hem als een tierelier gaan verkopen.

Volgens de analist (via: 9to5mac) zou Apple namelijk in een jaar tijd tussen de 37 miljoen en 40 miljoen eenheden van de iPhone 11 verkopen. Dat is minstens 48% meer afzet dan de iPhone XR in dezelfde periode vorig jaar (25 miljoen stuks).

Het zou alles te maken hebben met de iets lageren instapprijs, $699 voor de iPhone 11 tegenover $749 voor de iPhone XR. Er is daarentegen nog een ander belangrijk verschil: de iPhone 11 heeft relatief gezien wat meer te bieden dan de iPhone XR.

Hoewel de reviews best wel positief waren voor de XR, was het nog maar zeer de vraag of het toestel eigenlijk wel goed verkocht. Apple moest trucjes toepassen om de verkoop een beetje op te krikken terwijl andere schattingen wat gunstiger gezind waren.

Maar die lichte twijfel hoeven we niet te hebben over de iPhone 11, zo kun je stellen op basis van de hardware. Bijvoorbeeld de Ultra Wide-camera (met nieuwe wissel-functie tussen lenzen) en de A13 processor geven deze instap-iPhone toch al een redelijk high-end gevoel.

Kortom, dat in combinatie met een iets lagere instapprijs zouden het dus volgens Kuo tot een geweldige iPhone-verkoop moeten brengen. Wel zouden de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max minder verkocht worden dan hun respectievelijke voorgangers. Dat komt volgens de analist door voorraadproblemen en een beperking van de productie. Maar de kans dat Apple dat nog gaat rechttrekken met de nóg goedkopere en kleinere iPhone SE 2 (daarover lees je hier alles) is behoorlijk groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *