Analyse toont aan: Bitcoin koers op punt van uitbreken

bitcoin-volume-koersstijging
Is de huidige vlakke Bitcoin koers een stilte voor de storm?

Wie de koersen van de Bitcoin volgt merkt dat de munt al een dag of tien niet erg beweegt. De koersen schommelen steeds rond 1% winst of 1% verlies. Uiteraard is het voer voor analisten om uit te zoeken wat dit kan betekenen. Andere factoren duiden er namelijk op dat de prijs van de Bitcoin wel zou moeten bewegen. Zo zien de analisten dat er steeds meer kapitaal naar de beurs wordt gebracht om te investeren. In de afgelopen 10 dagen liep de marktkapitalisatie zelfs op naar 10,75 miljard dollar en dat evenaart de hoogste marktkapitalisatie van de afgelopen 10 maanden.

Nadat de prijs op 8 februari instortte herstelden de koersen zich door vergelijkbare kapitaalinjecties. Vervolgens zagen we dat de koers boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde kwam. Dat is sindsdien zo gebleven en dit patroon zagen we eerder vlak voordat de koersen in 2017 tot recordhoogtes stegen. De onderstaande grafiek brengt een en ander in beeld.

Bitcoin-grafiek-15-3
Bron: Coindesk.com

Nu de koers weer richting de haast symbolische grens van $ 4.000,- gaat lijkt men nu wel door te kunnen stoten, aangezien de marktkapitalisatie blijft toenemen. Wellicht wordt het toch een gouden tijd voor de Bitcoin-investeerders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *