Android 4.4 KitKat richt zich op goedkopere toestellen

Omnomnom nieuw OS
Het is niet vaak dat een nieuw besturingssysteem zo geschreven lijkt te zijn om de wat tragere hardware te ontzien. Vaak willen ontwikkelaars het onderste uit de kan halen van het meest nieuwe toestel. Toch is de nieuwste Android-telg liever voor je oudje.

Android KitKat is geschreven om met lage systeemeisen toch nog goed uit de voeten te kunnen. Op zich is dat logisch, want er zijn nu nog steeds nieuwe toestellen die geleverd worden met Gingerbread. Die fragmentatie van het OS veroorzaakt een hoop kopzorgen bij developers, die het liefst zien dat iedereen hetzelfde platform draait.

Android 4.4 doet dat door ervoor te zorgen dat de meegeleverde apps minder geheugen verbruiken, en dat de interface zichzelf automatisch terugschaalt. Zo zou dit chocoladerobotje genoeg moeten hebben aan 512 MB RAM. Ook kleinere schermen worden bediend, de knoppen verdwijnen automatisch van het scherm als ze niet beroerd worden om zo weer wat ruimte terug te winnen. De hele interface is gestroomlijnd en het thuisscherm kan nu zelf ingedeeld worden.

Ook plaatst Google nu meer de nadruk op hun stem-geactiveerde zoekdienst Google Now, die bij de tegelijk geintroduceerde Nexus 5 alom aanwezig is. Als de zoekdienst er niet uit komt is er nu ook de optie om vragen te stellen en zo te leren wanneer je wat bedoelt. Google Now gaat ook via NFC het simuleren van bepaalde betaalkaarten simuleren, dus mogelijk win je er nog wat portemonnee-ruimte mee ook.

De beste manier om NU Android 4.4 KitKat te krijgen is door een Nexus 5 te kopen. In de komende maanden vermoeden wij dat de overige fabrikanten dit systeem op hun toestellen gaat introduceren, nadat ze er zelf hun eigen ‘sausje’ overheen gegooid hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *