Android-apps afrekenen via telefoonrekening bij KPN en Hi

Google Play Store
Heb (of wil) je geen creditcard, maar wil je wel apps kopen voor je Android telefoon/tablet? Dan had je tot voor kort een probleem, want in Nederland kon je alleen aankopen doen in de Play Store met een creditcard. Gelukkig gaan KPN en Hi nu ook de mogelijkheid aanbieden om via je telefoonrekening te betalen.

Omdat het in Nederland ook (nog) niet mogelijk is om cadeaubonnen te kopen voor de Play Store, zoals bij Apple wel kan, waren de mogelijkheden om te betalen beperkt tot een (prepaid) creditcard.

KPN (en Hi) bieden nu als eerste telecombedrijf in Nederland hun abonnees de mogelijkheid om apps en boeken te kopen via hun telefoonrekening. Uiteraard is er wel een beveiliging ingebouwd.

Zo kunnen klanten maximaal 10 euro per aankoop en 100 euro per maand uitgeven via hun mobiele telefoonrekening. Ook vraagt Google Play bij elke app aankoop om akkoord en een wachtwoord te gebruiken. Bovendien moet de klant tijdens de 1e aankoop verbonden zijn met het netwerk van KPN.

Op deze manier hoeven klanten van KPN/Hi zich in elk geval geen zorgen meer te maken als ze straks moeten betalen voor WhatsApp, maar geen creditcard hebben. Ze kunnen dan gewoon via hun telefoonrekening betalen.

Nog geen reacties

  1. Goede unieke selling point van KPN/Hi. hoop dat ze op deze manier een beetje uit de slop komen. Heb me er jaren lang aan gestoord dat je bij googleplay niet met paypall, ideal of per rekening kon betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *