Android apps komen naar je Windows, Mac en Linux desktop

Android-Mac-Windows-Linux
Google heeft de mogelijkheid toegevoegd voor Android app-ontwikkelaars om hun apps naar Windows, Mac en Linux desktops te brengen.

Computers die op Chrome OS draaien konden al langer gebruik maken van App Runtime For Chrome (ARC): een programma waarmee Android-apps toegevoegd worden aan de Chrome Web Store.

Vanaf vandaag kunnen gebruikers van een Windows, Mac of Linux pc hier ook hun voordeel mee doen, zo ontdekte Ars Technica. Iedere Android app-ontwikkelaar kan nu zijn of haar app laten draaien op een desktop, mits hij ze geschikt maakt voor ARC. ARC is gebaseerd op Android 4.4.

Minder uitgebreid
Het systeem zit nog in een beginfase, zodat apps niet alle functies van Google kunnen gebruiken die wel voor mobiele apps aanwezig zijn. Wel kunnen ze pushberichten sturen en het advertentie- en kaartensysteem van Google benutten.

In de nabije toekomst zullen ongetwijfeld meer apps hun weg vinden naar de Chrome Web Store. Op deze manier geeft Google app-ontwikkelaars een extra reden om apps als eerste voor Android te ontwikkelen.

Met deze stap is iOS immers het enige grote overgebleven besturingssysteem waar de universele Android-apps niet op draaien.

2 reacties

  1. Tjah, android apps zijn geoptimaliseerd om licht te zijn en om intuïtief te werken op touchscreens. Daar heb je op je pc niet al te veel aan denk ik. Zou zo geen app kunnen bedenken die ik heel graag op m’n computer zou willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *