Android Auto/Apple CarPlay beter dan standaard systeem

Android Auto/Apple CarPlay beter dan standaard systeem
Een lastige interface maakt gebruik gevaarlijk tijdens een autorit.

De meeste moderne auto’s komen (optioneel) met Android Auto en/of Apple CarPlay. Dit is een uitbreiding op het reeds bestaande infotainmentsysteem van een auto. Je hóeft er dus geen gebruik van te maken. Uit een recent onderzoek van de AAA (American Automobile Association) blijkt dat zowel Android Auto als Apple CarPlay veiliger zijn dan het standaard infotainmentsysteem van een autofabrikant.

Beide systemen kennen een gebruiksvriendelijke interface. Dat is nog wel eens anders bij de systemen van een autofabrikant. De AAA trekt ook een andere conclusie. Volgens de Amerikaanse organisatie werken de mobiele systemen sneller dan de standaard software. Een actie zoals telefoneren of een navigatie-opdracht uitvoeren kost minder tijd op zowel Android Auto als Apple CarPlay en dus zijn je ogen weer sneller op de weg gericht. In het onderzoek werden een Honda Ridgeline, Ford Mustang GT, Chevrolet Silverado, Kia Optima en een RAM 1500 Laramie als voorbeeld genomen. Het scheelt ongeveer vijf seconden in snelheid in vergelijking met dezelfde actie op het standaard infotainmentsysteem.

Zowel Android Auto als Apple CarPlay worden door Google en Apple doorontwikkeld. Met de komst van iOS 12 in het najaar van 2018 wordt het bijvoorbeeld met Apple CarPlay mogelijk om apps als Google Maps en Flitsmeister te draaien. Deze belangrijke toevoeging maken de systemen meer dan enkel een leuk feitje voor op een verjaardag.

4 reacties

 1. Klopt!
  De spraakassistenten werken beter, sneller en nauwkeuriger. Dus zul je die ook eerder gebruiken, wat veiliger is.

  Ander groot voordeel : de kaarten zijn bijgewerkt (heb niet nieuwe kaartupdate binnengehaald voor het navigatiesysteem van de auto en de A1 Muiden Amsterdam staat er nog steeds niet op…)

 2. Ik denk dat ze ook een stuk herkenbaarder zijn voor mensen waardoor het makkelijker te gebruiken is.
  Weet niet of iemand wel eens in een nieuwe dodge gereden heeft met zo’n verticaal gemonteerde tv zoals in een Tesla. Ik was volledig afgeleid om enkel de fan/temp in te stellen via allerlei keuze menu’s.

 3. ik gebruik mijn interne gps nooit, alleen nog waze. Maar het probleem is dat je altijd een gps bij moet kopen als je het grote scherm wil en dan ben je weer 2000 euri lichter

 4. Bij Google en Apple proberen ze steeds minder te verbergen dat ze je waarden op proberen te leggen. Vrijheid en vooruitgang roepen, maar stiekem limiteren.
  In de auto staat 9 vd 10 keer netflix aan. Een goede vertel documentaire of de nieuwste stand up. Gaat heerlijk zonder dat ik er naar hoef te kijken. Zal vast niet mogen van Apple en Google.
  De andere keer staat Andy vd Meide aan; wat een heerlijk geouwehoer is dat; hoef je ook niet naar te kijken; maar ik gok dat youtube ook niet in het pakket zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *