Android heeft nu 74,4 procent van de markt in handen

Apple vs Android
Het voortdurende gevecht tussen Android en Apple, zal er ooit een winnaar uit de bus komen? Ach, misschien spreken de verkoopcijfers wel voor zich.

210 miljoen smartphones

In het eerste kwartaal van 2013 werden er 210 miljoen smartphones verkocht, een stijging van maar liefst 42,9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Het is dan ook niet gek dat onderzoeksbureau Gartner dit als een record bestempeld. De groei komt voornamelijk uit Azië. In China ging de telefoonverkoop bijvoorbeeld met 7,5 procent omhoog, waarmee het land goed is voor 25,7 procent van alle telefoons (smartphones en reguliere je-kan-er-mee-bellen-telefoons).

Android groeit, iOS krimpt

En van die 210 miljoen verkochte smartphones draaien er 156 miljoen op het besturingssysteem van Google. Jup, Android pakt in Q1 2013 even een marktaandeel van 74,4 procent en dat is een stijging van bijna 50 procent in een jaar tijd. Apple staat met iOS op een tweede plek met 18,2 procent, dat een jaar eerder nog 22,5 procent aandeel betrof. De derde plek is voor Blackberry met 3 procent. Windows Phone doet dit kwartaal 2,9 procent en stond een jaar eerder op 1,9 procent.

Q1 2013 Apple vs Android

6 reacties

  1. Procentueel gezien groeit WP8 dus het hardst. Maar ik hoop dat WP8 nog lang een underdog blijft. Zolang ze niet de grootste zijn hebben ze het minste last van malware/bloatware/virussen etc.

  2. Ik ben een tijdje terug van iphone overgestapt naar de nokia lumia 920 WP en ben zeer tevreden! Natuurlijk moeten er nog wat verbeteringen plaats vinden maar ik heb alles wat ik nodig heb en op mijn iphone gebruikte. Verder vind ik het toestel fijner werken dan de iphone en scherm is erg goed. De live tegels van WP8 vind ik heerlijk hier moeten er alleen meer van komen.

  3. Ik vind dat er nog best wel veel smartphones op ios draaien. Want er zijn honderden telefoons die op android draaien en maar 7 op iOS…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *