Android Nougat nog steeds niet in dubbele cijfers

Auteur: , 4 Reacties
'Android Nougat komt over een maand uit'

Heb jij de nieuwste softwareversie wel al?

Het is alweer bijna 10 maanden geleden dat Google haar nieuwste softwareversie Android Nougat beschikbaar maakte voor Android-toestellen. Terwijl enkelen nu al aan de slag kunnen met de Android O Developer Preview, zijn de distributiecijfers van Nougat nog steeds niet om over naar huis te schrijven.

Volgens de Android Developer website staat Android Nougat op dit moment op ongeveer 9,5 procent van alle Android-toestellen wereldwijd. Het grootste gedeelte beschikt over Android 7.0 met 8,9 procent, terwijl de overige 0,6 procent al van Android 7.1 gebruikmaakt. Android Marshmallow blijft met 31,2 procent als op één na nieuwste versie nog steeds een straatlengte voor op Nougat, en daalt ook niet in percentages ten opzichte van de vorige meting.

Ondanks een daling van 1,2 procent mag Android Lollipop, dat uitkwam in 2014(!), zich nog steeds de meest populaire softwareversie noemen met een opnamepercentage van 31,4 procent. Android KitKat kende verder een daling van 0,7 procent, Jelly Bean eentje van 0,3 procent en ook Gingerbread daalde met 0,2 procent.

Android distributie juni 2017

Hoewel het de verwachting is dat Nougat bij de eerstvolgende meting wel in de dubbele cijfers zit, blijft het de vraag of en wanneer het eventueel Android Marshmallow en Lollipop voorbijgaat. Voor de release van Android O in augustus lijkt echter heel lastig te worden.4 reacties

Das triest …
@dgh74: Wat is er triest aan ?
Marshmellow is gewoon top en er is geen schande als men geen Nougat update heeft.

Beetje de volgende stelling:

‘slechts 7% van de huidig verkochte laptops heeft een i7 cpu …..’
@turbobrick: tjeez turbo …. fandroid huh …. je gaat apple fanboys ruim voorbij met goedpraat gedrag :-)

Hoeveel oudere laptops draaien inmiddels windows 10 ????
Aan Google ligt het in ieder geval niet. De merken die er zo nodig een eigen versie van moeten maken is hier het probleem. Samsung of Huawei of elk ander merk brengt de updates zelf niet uit voor hun eigen toestellen. De Nexus/Pixel modellen krijgen altijd alle updates netjes. Mijn OnePlus 3 staat ook gewoon op Nougat 7.1.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).