Android Nougat op Galaxy S7 beschikbaar: dit moet je weten

Samsung Galaxy S7
De uitrol is eindelijk van start gegaan in Nederland.

Ben je in het bezit van een Samsung Galaxy S7 of S7 Edge, dan kun je als het goed is vandaag eindelijk aan de slag met Android Nougat. Na een zwerftocht door Europa is de update nu ook eindelijk beschikbaar voor unbranded, T-Mobile- en Vodafone-modellen in Nederland.

Kom je in aanmerking voor de Nougat-update, dan krijg je automatisch een melding op je toestel waarin staat dat de update klaarstaat om geïnstalleerd te worden. Kun je echter niet wachten en wil je zo snel mogelijk weten of je de update kunt installeren, bekijk dan de beschikbaarheid handmatig door naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en op ‘Software-update’ tikken.

Twijfel je nog of Android Nougat de opslagruimte waard is op je smartphone, of ben je simpelweg benieuwd naar de nieuwe features? Lees dan hieronder wat er op jouw toestel zoal verandert.

Doei TouchWiz, hallo Samsung Experience
Waar we in het begin van het Android-tijdperk werkelijk waar rillingen kregen van alleen het woord TouchWiz, zo anders is dat op de dag van vandaag. Toegegeven, de speciale skin komt nog steeds met domme bloatware en ziet er een beetje kinderachtig uit, maar is zeker niet zo storend meer als voorheen.

Google Play

Desondanks vond Samsung het tijd voor een verandering. Het bedrijf meldt dat je met Samsung Experience niet alleen een vernieuwde weergave met strakkere notificaties hebt en meldingen van één app kunt groeperen, maar zo zou je vanaf nu ook nog een sneller apps en updates kunnen downloaden in Google Play. Vanuit de notificatiebalk vind je tevens snelle instellingen terug en via S Finder kun je snel een zoekopdracht uitvoeren.

Performance Mode
Met de Performance Mode van Samsung kun je als gebruiker zelf de snelheid en accuduur van je toestel aanpassen. De vier verschillende modi hebben ieder hun eigen voordelen. Met de ‘Geoptimaliseerde modus’ haal je het meeste uit de snelheid en de accu bij dagelijks gebruik. De ‘Game modus’ is ideaal voor het spelen van je Android-spellen met functies als Game Launcher en Game Tools.

Gebruik ‘Entertainment modus’ om de geluids- en beeldkwaliteit te verbeteren. Als laatste is er de ‘High Performance modus’, waarmee je de volledige kracht van je smartphone benut. Dit zorgt er echter wel voor dat je toestel sneller leegloopt dan normaal.

Split-screen en Always On Display verbeterd
Met Multi Window kon je als Galaxy-gebruiker al een tijdje twee applicaties onder elkaar laten draaien op je scherm. De unieke split-screen modus van Nougat is dan ook niet zo heel bijzonder meer voor Galaxy-gebruikers.

Galaxy S7

Interessanter is het verbeterde Always On Display. Je kunt vanaf nu meer verschillende stijlen kiezen voor je klok en je hebt de mogelijkheid om zelf een afbeelding in te stellen voor het Always On Display. Daarnaast zijn er meer meldingen te zien op het speciale scherm, waaronder die van WhatsApp.

Samsung Pass
Met Android Nougat krijg je als gebruiker ook de mogelijkheid om Samsung Pass te gebruiken. Met deze feature kun je snel inloggen bij een select aantal websites met je vingerafdruk in de browser van Samsung. De nieuwe functie wordt binnenkort uitgebreid in verschillende landen met ondersteuning voor Android-apps van banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *