Android P een nachtmerrie voor verouderde apps

Auteur: , 1 Reactie
Android P

Updaten of wegwezen!

Over iets minder dan een half jaar kunnen alle Google Pixel-gebruikers waarschijnlijk aan de slag met Android P, de nieuwste versie van Google’s mobiele software. Hoewel vlaggenschepen van andere merken waarschijnlijk pas over een jaar deze nieuwe versie binnenkrijgen, is het altijd leuk om te zien wat er precies zo nieuw is aan de software-update.

Een van de meest rigoureuze veranderingen dankzij Android P is dat oude apps, gebaseerd op Android 4.2 of ouder, naar verluidt niet meer worden ondersteund. Google verlangt namelijk dat alle ontwikkelaars werken met recente api’s. Wil je als ontwikkelaar een update voor je app uitbrengen, dan moet deze geschreven zijn voor Android 8.0 Oreo of nieuwer.

Het is zeker geen gevalletje ‘ontwikkelaars’ pesten, want deze aanscherping van de regels is broodnodig om applicaties veiliger te maken. Download je met Android P toch een app gericht op Android 4.2 of ouder, dan krijg je een beveiligingswaarschuwing. Ook draait de applicatie wellicht minder goed.

Het klaarstomen van de toekomst van Android stopt hier echter niet. Een andere maatregel die Google wil invoeren, is dat alle applicaties vanaf augustus 2019 64-bit ondersteunen. Kortom, Google wil nogal veel veranderingen doorvoeren de aankomende tijd. Het is echter de vraag of de uitvoering ervan ook echt zo soepel verloopt.1 reactie

Maar geeft hier ontzettend veel tijd voor (dit nieuws is ondertussen ook al wat weken oud.)
Dit ten opzichte van een ander bedrijf dat soortgelijke veranderingen en meer, al lang geforceerd heeft..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).