Android verliest veel meer waarde dan een iPhone

Android verliest veel meer waarde dan een iPhone

Heb jij een mooi vlaggenschip van Android? Helaas verliest zo’n Android veel sneller en meer zijn waarde dan een vergelijkbare iPhone.

Als je een nieuwe smartphone koopt gebruik je die misschien twee, drie of vier jaar. Daarna is toch weer tijd voor een nieuwe, nietwaar? Je oude smartphone kun je aan een vriend of familielid geven, maar ook verkopen. Soms levert zo’n smartphone nog best een leuk bedrag op. Dit kun je vervolgens als een ‘korting’ zien voor je volgende smartphone.

Android waarde tegenover iPhone

Heb je een iPhone dan heb je de meeste kans om er nog een leuk bedrag aan over te houden. Uit onderzoek van BankMyCell blijkt dat een iPhone veel beter zijn waarde lijkt te behouden in vergelijking met een Android smartphone. Een Android verliest ongeveer 33,62 procent met een inruil na twee jaar gebruik, terwijl een iPhone slechts 16,70 procent waarde verliest.

Er werd onder meer gekeken naar een vlaggenschip als de Samsung Galaxy S20 Ultra in deze vergelijking. Deze smartphone verliest 36,30 procent in waarde. Zijn concurrent, de iPhone 11 Pro Max, verliest slechts 15,96 procent waarde. Niet alleen Samsung smartphones zijn de pineut. Ook de waarde van toestellen van Google, Sony, HTC en Motorola zakt als een baksteen na verloop van tijd.

iPhone of Samsung kopen

Overweeg jij momenteel een Samsung telefoon – een van de grootste Android spelers – te kopen? Of ga je toch voor een iPhone? Lees dan de uitgebreide iPhone vs Samsung pagina om te bepalen welk merk het beste bij jou past.

Misschien heb je momenteel al een Samsung smartphone en wil je (naar aanleiding van deze informatie) overstappen op een iPhone. Door de verschillen tussen Android en iOS kan het lastig zijn al je gegevens over te zetten. Daarom lees je hier wat je moet doen voor de switch van Samsung naar iPhone.

Nog geen reacties

  1. Lekker belangrijk, je koopt toch iets omdat je het product mooi vind.
    Als je hem verkoopt koop je toch weer een Apple, dan ben je WEER duurder uit dan een Android.
    Dus onder aan de streep maakt het niks uit…

    • Precies dit. Mijn huidige telefoon (Poco x3) was nog geen 250,-
      Die optie heb ik.. Bij Apple ben je 2de hands nog bakken kwijt. En zelfs de laatste Iphone heeft geen 120hz display.
      Dus het moet je maar liggen..

      Ken er zat die wanhopig moeten bijscharrelen, En dan een Iphone van 2 jaar oud moeten kopen…
      Keuzes…

  2. Ook niet zo moeilijk, bijv. Samsung gooit zelf na een half jaar de adviesprijzen naar beneden terwijl de iPhone stabiel blijft.

    Je kunt met een Samsung van een jaar oud dus nooit 3 kwart van de aanschafwaarde vragen omdat je dan bijna net zoveel vraagt voor een nieuwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *