Dit zijn de nieuwe functies van Android Wear

Android Wear krijgt een flinke update
Android Wear gaat met frisse moed de strijd aan met de Apple Watch, want Googles besturingssysteem voor smartwatches krijgt een flinke update.

Verschillende Android Wear-horloges hebben een scherm dat altijd aan staat. Die functie kun je na de update ook voor je apps gebruiken, zodat ze zo lang zichtbaar blijven als je zelf wilt. Nu sluiten apps zichzelf nog af als je niet meer naar je horloge kijkt, maar straks wordt het scherm in dat geval zwart-wit.

De update biedt ook ondersteuning voor smartwatches met ingebouwde WiFi. Je hoeft je telefoon op die manier niet bij je te hebben om je smartwatch te kunnen gebruiken, zolang je toestel maar over een dataverbinding beschikt. Zo krijg je altijd en overal notificaties en berichten en kun je waar je maar wilt aan de slag met apps. Ben je je telefoon zelfs helemaal kwijt, dan kun je je horloge vragen om ‘m voor je op te zoeken.

Ook het opstarten van apps moet gemakkelijker worden, want met een druk op het scherm kom je meteen bij je apps terecht. Wil je alleen je berichten checken, dan is het genoeg om je pols naar je toe te draaien. De laatste nieuwe functie die het bespreken waard is, is de mogelijkheid om honderden emoji’s te tekenen op het scherm van je horloge. Google belooft ons dat zelfs de creaties van de grootste kunstbarbaar herkend worden.

De update zal de komende weken uitgerold worden naar alle zeven Android Wear-horloges, dus nog even geduld en ook jij kunt beschikken over al deze nieuwe functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *