Android Wear is Google’s besturingssysteem voor horloges


Google duikt definitief de markt voor wearable tech in. De eerste stap is Android Wear, een besturingssysteem dat is toegespitst op horloges en aanverwante gadgets.

Android Wear is gemaakt om optimaal te kunnen draaien op kleine apparaten als smartwatches. Dat is dan ook de eerste markt waar Google zich op gaat richten. Google heeft nog niet veel bekend gemaakt, maar laat weten dat Android Wear veel fitnesstoepassingen zal kennen. Het werkt samen met hartslag- en snelheidsmeters. Daarnaast kunnen er notificaties van smartphones doorgegeven worden en zijn diensten als agenda’s, het weer en navigatie-instructies in een polsbeweging zichtbaar. Vooral spraakbediening zal een belangrijke rol vervullen, gesproken opdrachten die beginnen het bekende “Ok Google”.

Uiteraard komt voor Android Wear een compleet scala aan apps beschikbaar. Google geeft app-ontwikkelaars alvast een preview op deze site

Samenwerking met HTC, LG en Samsung

Google zegt dat de eerste smartwatches met Android Wear dit jaar nog op de markt komen. Ze werken onder meer samen met Asus, HTC, LG, Motorola en Samsung. Die laatste is opvallend, omdat Samsung onlangs nieuwe smartwatches met het eigen besturingssysteem Tizen OS lanceerde. Google laat weten dat chipmakers Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek en Qualcomm ook bij het project zijn betrokken, evenals de horlogemakers van de Fossil Group. Android Wear komt dus ook naar reguliere horlogemerken.

Onderstaande video schetst een toekomst waarin Andriod Wear wordt gebruikt. De nadruk wordt vooral gelegd op het weergeven van relevante informatie en een intergratie met Google Now.

UPDATE: inmiddels zijn de eerste smartwatches met Android Wear er al: de Moto 360 en de LG G Watch.

[gv data=”QrqZl2QIz0c”][/gv]

[lg_folder folder=”Google/Android_Wear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *