Androidtelefoon kwijt? Google hem even

findmyphone
Is het een terugkerend probleem dat je geen idee hebt waar je smartphone nu weer gebleven is? Dan kan Google je vanaf nu een handje helpen, mits je een Androidtelefoon gebruikt.

Zolang je zowel op je computer als je smartphone ingelogd bent op dezelfde Google-account, hoef je alleen ‘find my phone’ in de zoekbalk in te vullen. Vervolgens krijg je op een kaartje exact te zien waar de verloren smartphone zich bevindt, en is er zelfs de mogelijkheid om hem via deze website af te laten gaan.

Apparaatbeheer
De mogelijkheid om alles op je toestel te wissen (als hij bijvoorbeeld gestolen is) is er op deze manier alleen niet. Daar zul je nog steeds Apparaatbeheer (Android Device Manager) voor moeten gebruiken. Als je je toestel echter kwijt bent geraakt binnenshuis is dit een prima manier om hem snel weer terug te vinden. Problemen met deze nieuwe functie? Check dan even of je de nieuwste versie van de Google-app geïnstalleerd hebt.

4 reacties

      • @Captain: exactly. Ik gebruikte indertijd overigens PlanB, dat kon je remote vanuit de Android Market installeren waarna het zichzelf activeerde. Super handig voor telefoons waar niet vooraf al zoeksoftware op geïnstalleerd was (het werkt niet meer overigens, maar dat terzijde).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *