De Anonabox is een anonieme router [crowdfunding]

Anonabox
Dit kleine apparaatje zorgt ervoor dat je in een handomdraai anoniem kunt blijven internetten.

Het lijkt tegenwoordig steeds lastiger om (online) anoniem te kunnen blijven. Steeds meer mensen gaan daarom gebruik maken van Tor. Deze software versleutelt je internetverkeer en maakt het vervolgens onvindbaar. Jammer genoeg is deze software net iets te lastig voor de computer-leek om te gebruiken, en precies daar komt de Anonabox om de hoek kijken.

Piepklein doosje
Dit piepkleine doosje doet namelijk alles wat Tor doet, het enige wat jij hoeft te doen is je ethernetkabel van je router erin stoppen, hem in het stopcontact pluggen en vervolgens verbinding laten maken met het apparaat dat je online wilt gebruiken.

Anonabox-verbinding

In werkelijkheid is dit dus een open source router, die de versleuteling van je online bezigheden verzorgt en verbinding maakt met het Tor-netwerk. Hierdoor kun je al je apparaten er verbinding mee laten maken, van je telefoon tot je tablet, pc en laptop.

Iedereen anoniem
De Kickstartercampange voor de Anonabox is op dit moment in volle gang, en heeft met nog 28 dagen te gaan haar doel al ruimschoots bereikt. Voor 45 dollar haal je jouw eigen exemplaar in huis. Het doel van de makers is om de mogelijkheden van Tor ook aan mensen te geven die niet thuis zijn in de computerwereld. Zodat iedereen online anoniem kan zijn als daar behoefte aan is.

De enige vraag die nu nog rest is hoe veilig de Anonabox zelf is. Het feit dat het hier om een open source apparaatje gaat, betekent in ieder geval dat mogelijke foutjes in de code gemakkelijk ontdekt en aangepast kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *