Tor komt met een anoniem netwerk voor smartphones

Auteur: , Geen reacties
Tor komt met anoniem netwerk voor smartphones

Mobiel internetten en berichten versturen in volledige anonimiteit? Volgens Tor moet dat lukken.

Tor staat voor The Onion Router en verstuurt dataverkeer van gebruikers via diverse servers, waardoor het bijna onmogelijk wordt om de herkomst te bepalen. Tot nu toe kan men alleen via de PC van het Tor-netwerk gebruik maken, maar dit zal binnenkort ook met je smartphone mogelijk zijn.

Het anoniem browsen en berichten versturen vanaf je smartphone kent nog wel wat haken en ogen. Het Tor-netwerk is alleen toegankelijk met een kale versie van Android, iOS-toestellen zijn uitgesloten. Daarbij zal een extern apparaat de software moeten leveren. Via de PC kan dat met een USB-stick. Bij smartphones wordt dat lastiger, aangezien programma’s niet via een USB-stick of SD-kaart werken.

Hoewel deze ontwikkeling natuurlijk een hoop gebliek van de overheid voorkomt, zijn er ook negatieve gevolgen. Tor is vooral vanwege de hoge anonimiteit een geliefd netwerk voor pedo’s, terroristen en andere criminelen. Het is nog even afwachten wanneer de Tor-applicatie beschikbaar is.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).