Apex Legends guide: Zo level je de battle pass het snelst

zo doe je dat
In deze uitgebreide guide lees je hoe je het meest uit je geld kan halen.

De eerste battle pass en daarmee het eerste seizoen van hitgame Apex Legends is uit en fans kunnen voor het eerst betalen om extra content vrij te kunnen spelen. Dat concept was tot een jaar of 2 geleden nog super raar, maar tegenwoordig is het door grote jongens als Fortnite geaccepteerd binnen de community. Toch vind ik dat iedereen zo veel mogelijk uit hun tientje per seizoen zou moeten kunnen halen. In deze guide leggen we uit hoe!

Basis XP
Eerst de basis voor degenen die onbekend zijn met het fenomeen: afgezien van je spelerslevel kun je per seizoen je battle pass levelen. Ieder level levert je nieuwe beloningen op zoals seizoen-specifieke skins, banners, Apex crates en zelfs (in totaal 1000) Apex Coins waarmee je weer een volgende battle pass kunt kopen. Dan moet je daarentegen behoorlijk grinden, want je moet 29500 battle pass XP halen per level.

Nu, de community vindt dit behoorlijk lang en ikzelf heb ook even moeten slikken toen ik erachter kwam hoe lang het gaat duren om je investering van echt geld terug te verdienen. Maar niet getreurd, want er zijn wat manieren om het proces te stroomlijnen. Dit is de basis BP (battle pass) XP die je verdient door gewoon te spelen:

Time Survived: +3 XP per second Survived
Damage Done: +0.25 XP per 1 point of Damage
Kills: +50 XP per Kill
Revive Ally: +25 XP per Ally
Respawn Ally: +200 XP per Ally
Game Win: +900 XP

Dus, een laten we een willekeurig gemiddeld potje pakken van 20 minuten, 4 kills, 1 revive en 700 damage gedaan. Dat is respectievelijk 3600XP + 200XP + 25XP + 175XP = 4000XP. Dat zijn zo’n 7 potjes per level, buiten het feit om dat je veel betere, maar ook vele slechtere rondes kan spelen. Dat zou daarentegen (met 100 BP-levels) veel te lang zijn. Daarom zijn er de bonussen.

Bonus XP
Gewoon spelen levert je al behoorlijk veel XP op en zoals je hierboven kunt zien, is simpelweg in leven blijven de meest gangbare manier op BP-XP te farmen. Het loont zich meer om te overleven dan om veel kills te maken. Gelukkig zijn er nog meer bonussen te verkrijgen:

1st Kill of the Day: +500 XP
Killed Champion: +500 XP per Champion Killed
Kill Leader: +50 XP per Kill Leader Killed
Champion Squad: +500 XP for Winning as the Champion Squad

Als je Kill Leader doodt krijg je bijvoorbeeld 50XP en als je de Champion weet te killen zelfs 500XP. Kortom, door speciale kills te maken verdien je wat extra. Helaas is dit geen consistente manier voor het verdienen van XP.

[gv data=”g7Q6mGlOPBo”][/gv]

Legend Bonus
Vind je het al ingewikkeld? Pas op, want zijn nog meer bonussen te verkrijgen. Zo spoort Respawn Entertainment je aan om zoveel mogelijk verschillende Legends te spelen. Dat gaat als volgt: je krijgt nóg eens 3XP per seconde overleefd voor het spelen van alle Legends.

Wat bedoel ik daarmee? Per Legend kun je (iedere week) een maximum van 25.000 bonus XP verdienen. Zit je dus nog niet aan de max van 25.000 bonus XP van je favoriete Legend, dan krijg je effectief 6XP per seconde overleefd. Daarnaast krijg je per dag de ‘First Kill of the Day’-bonus van 500XP pér Legend.

Kortom, per week kun je 225.000 bonus XP verdienen door een paar uurtjes met iedere Legend te spelen.

Vrienden bonus
Okay, blijf bij me, dit is de laatste bonus die je nog kunt krijgen. Als je samen met je vrienden speelt, krijg je een bonus bovenop je andere bonussen voor je BP XP. Per vriend waarmee je speelt krijg je 5% extra XP op je tijd die je hebt overleefd. Je kunt dus standaard 10% extra XP ontvangen over je ‘Time Survived’ als je met je vaste squad speelt.

Maar het zou de BP-grind niet zijn als daar ook weer een multiplier overheen gaat. Wanneer je namelijk BP level 12 behaalt, krijg je voor het eerst een booster van 2,5% per vriend. Op levels 22, 32, 42, 52, 62, 72, 82, 89 en 92 krijg je weer iedere keer 2,5% extra. Dat stapelt op waarmee je in totaal dus 25% extra totale XP per ronde per meespelende vriend kunt verdienen. Met twee vrienden kun je – als je het zo ver hebt weten te schoppen – rond level 90 dus 50% extra XP ontvangen!

Dus, wat moet je nou doen?
Samenvattend is de minst stressvolle manier om je battle pass te level simpelweg door lekker te spelen. Wissel je af en toe van Legend, dan kun je er extra bonussen uitslepen. Ook speciale kills leveren extra XP op en als je voor de maximale XP wilt gaan, dan speel je altijd met 2 vrienden samen.

Overigens is er een duidelijke rode draad in deze multipliers te vinden. Respawn wil overduidelijk dat spelers niet zomaar alleen naar een ‘hot spot’ vliegen, een kill maken, dood gaan en de rest van het team in de steek laten. Dat gebeurt inderdaad nog veel te vaak. In plaats daarvan word je beloond voor het zo lang mogelijk overleven en met vrienden samen spelen.

Kortom, wil je zo snel mogelijk level 100 halen om zo in principe een gratis battle pass te hebben gekregen, speel dan met vrienden, overleef lang en wissel iedere dag tussen alle karakters. Boeit het je niet zoveel, dan kun je gewoon lekker spelen. Belangrijk is ook dat je BP level gewoon bijgehouden wordt, ook al heb je de battle pass niet gekocht. Zo kun je later alsnog beslissen om in te stappen en krijg je met terugwerkende kracht alle beloningen.

Meer Apex Legends guides lezen? Dan zit je op Apparata gebakken. Zo check je hier een vergelijking tussen de eerste twee unlockable Legends, Mirage en Caustic. Kleine update: ga voor Octane, die is het beste! Ben je nog niet zo ver en wil je eerst beter worden, dan vind je in dit artikel 7 stappen om de basis onder de knie te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *