Apex Legends: de 11 gelekte karakters (en abilities)

Dit zijn de huidige personages
De namen geven een hoop weg!

De ontwikkeling van Apex is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Fortnite en PUBG grotendeels klaar. De ontwikkelaar achter de gigantisch populaire game is zich nu aan het concentreren op nieuwe content. Zo kwam er deze week al een nieuwe gunc naar de game en vinden dataminers gisteren aanwijzingen voor maar liefst 11 nieuwe karakters.

Een van de onderscheidende factoren van Apex is natuurlijk het karakter systeem; elk van de (momenteel 6 beschikbare en 2 unlock-bare karakters) heeft een eigen Passive-, Tactical- en Ultimate ability. Ontwikkelaar Respawn maakte al bekend dat er regelmatig nieuwe personages uit zullen komen, maar nu weten we dat er in elk geval 11 speelbare vechters in de pijpleiding zitten.

Hoewel er weinig over de personages zelf bekend is, geven de namen in Apex al een heleboel prijs. Elk huidig personage is namelijk vernoemd naar de rol die ze vervullen. Denk aan Bloodhound, die mensen opjaagt en volgt, Lifesaver die levens redt met healing of Gibraltar die – vernoemd naar de rots van Gibraltar – groot en stevig is en dus een defensief karakter is.

Dit zijn de namen van de 11 gelekte personages, gepubliceerd door Forbes:

Nomad
Octane
Prophet
Husaria
Jericho
Rampart
Blackout
Crypto
Rosie
Skunner
Wattson

Twee van die nieuwe personages, Wattson en Octane, zijn al in verder detail gelekt. Ze zullen respectievelijk elektronische vallen kunnen leggen en zichzelf kunnen buffen met een of andere stimulant/drug. Dan blijven er 9 andere helden over die we, aan de hand van hun naam, alvast een beetje kunnen indelen. Houd er rekening mee dat dit slechts inschattingen zijn op basis van de namen.

Nomad: Een eenling (solo-speler) of iemand die zich door omtrekkende bewegingen erg agressief of zelfondersteunend kan opstellen.

Prophet: Een gelovig of anderzijds religieus karakter. Wellicht dat hij/zij voorspellingen kan doen met betrekking tot loot, de cirkel of locatie van vijanden.

Husaria: Vernoemd naar de Poolse cavalerie, de Hussars. Het zou zomaar kunnen dat zijn/haar ability iets met paarden te maken heeft, maar vanwege de bepantsering van de Hussaren(vleugels op de rug) zou dit ook een vliegend of zwevend karakter kunnen worden.

Jericho: Jericho is een stad in Palestina en zou kunnen verwijzen naar de Bijbelse slag om Jericho, waarbij de muren van die stad een belangrijke rol spelen. Zou dit karakter door muren kunnen kijken of ze beter kunnen beklimmen?

Rampart: Het woord ‘rampart’ betekent letterlijk muur in het Engels dus het lijkt me geen vergezochte theorie dat dit karakter iets met muren te maken heeft.

Blackout: Nu, dit is simpelweg de meest controversiële benaming van een personage, vanwege de concurrentie. Wat is de volgende stap, een gast die Fortnite heet? Hoe dan ook, Blackout verwijst niet naar de Call of Duty-spin-off in het battle royale-genre, maar waarschijnlijk naar een hacker of het offline halen van iemands map of HUD.

Crypto: Ook Crypto valt waarschijnlijk binnen diezelfde categorie. Dat, of hij laat zijn vijanden de Bitcoin-koers zien waarna ze een acute hartstilstand krijgen.

Rosie: Deze naam is behoorlijk nietszeggend, al zeggen sommigen dat dit verwijst naar Rosie the Riviter, de iconische werker-dame op een poster uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zal in dat geval een sterke vrouw of eventueel een machinewerker zijn. Misschien dat ze turrets kan planten?

Skunner: En tot slot hebben we Skunner. Deze is niet heel duidelijk, al biedt de Urban Dictionary een aantal suggesties. Het kan ‘slang’ zijn voor wiet, al lijkt me dat nauwelijks een toepasselijke typering voor een personage. Het zou ook kunnen verwijzen naar ‘uitschot’, een vandaal. Over de abilities kunnen we bij dit personage slechts gokken.

Wat denk jij van de nieuwe personages en hun eventuele abilities? Over de releasedatum en de exacte toepassingen van de karakters is overigens nog niets bekend. Wel weten we dat seizoen 1 in maart begint, waarbij het eerste nieuwe personage zal worden uitgebracht.

Lees ook: Apex beginners guide: de basis in 7 stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *