Apex Legends luistert naar community en gaat straf uitdelen

apex-legends-penalty
Lost gelekte feature een van de grootste ergernissen op?

Apex Ledgends is voor veel mensen hun favoriete Battle Royal Game. Een van de leukste toepassingen is de mogelijkheid om als team te spelen. Die pret wordt aardig bedorven als jouw tegenstander vroegtijdig wegloopt uit de Battle. Wanneer je één op één speelt is het vervelend maar vaak wel overkomelijk. Veel vervelender is het wanneer je als team aan de slag bent. Wanneer iemand dan vroeger uitstapt kan hij jouw hele teamtactiek om zeep helpen.

Daarom vroegen gebruikers aan ontwikkelaar Respawn om daar wat aan te doen. Dat is inmiddels gelukt. Een oplettende speler merkte namelijk dat er sinds de laatste update wordt ingegrepen. Zodra je het spel vroegtijdig verlaat krijg je een ‘penalty warning’. Deze deelt mee dat je een penalty krijgt omdat je de Battle vroegtijdig hebt opgegeven. Een sanctie werd nog niet uitgedeeld.

In een reactie meldt Respawn dat men inderdaad bezig is om zo’n penalty-optie te testen. Ook geeft men aan dat deze nog niet live had moeten staan. Tot slot meldt men dat het nog niet zeker is dat de functie ook wordt ingebouwd. Men is namelijk volgens de zegsman ook andere oplossingen om ‘early quitters’ te straffen aan het testen. Laten we hopen dat dit foutje niet leidt tot onverwachte sancties. Voor je het weet ben je jouw geld of progressie weer kwijt.

In ieder geval is het fijn om te lezen dat er een oplossing komt en dat Respawn naar haar community luistert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *