Apple AirPods 2 teardown: wat is er anders?

Apple AirPods 2 teardown: wat is er anders?
Wat heeft de techniek tot ons te zeggen?

Yes, Apple heeft zijn succesvolle AirPods-reeks een vervolg gegeven door een nieuwe generatie uit te brengen. In de volksmond ook wel AirPods 2 genoemd, al neemt de techgigant zelf deze term niet in de mond.

Nu de dopjes verkrijgbaar zijn komen ze ook in handen van influencers, YouTubers en geeks. In die laatste categorie vallen de knappe koppen van iFixit. Ze weten met chirurgische precisie hardware uit elkaar te halen en deze onder de loep te nemen. Dat doen ze bijvoorbeeld met smartphones en computers, maar ook met kleine techproducten zoals de AirPods.

Uit het onderzoek blijkt dat de AirPods 2 weinig verschillen kent in vergelijking met de eerste generatie. In elk geval op zo’n manier dat ook deze AirPods 2 zeer lastig te repareren zijn, mocht er een onderdeel stuk gaan. Ook de batterij-case is een moeilijk ding. Deze proberen open te maken resulteert vrijwel altijd in het kapot maken van andere essentiële onderdelen, zo concludeert iFixit.

Wel merken ze op dat de batterij van de tweede generatie gelijk is aan die van de eerste generatie qua capaciteit (398mAh). De chips zijn wel beter beschermd bij de AirPods 2, al zijn de dopjes officieel niet geschikt om in aanraking te komen met (veel) water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *