Apple AirPods vs. Apple AirPods 2. Zoek de verschillen…

apple-airpods-2
Ga jij voor de Apple AirPods 2?

Als kind heb je vast wel zo’n raadseltje gemaakt; twee plaatjes die hetzelfde lijken maar waar, als je goed kijkt, toch een aantal verschillen inzitten. Dat idee hadden wij vanmiddag na de lancering van de Apple AirPods 2. Uiteraard zagen wij verschillen maar ook (te) veel overeenkomsten. Wij maakten het raadseltje voor je en zochten de verschillen.

Verbeterde processor
De Apple AirPods V2 zijn voorzien van de nieuwe Apple H1 chip, terwijl de Apple W1 chip in de eerste versie zat. De nieuwe chip zorgt voor een twee maal zo snelle verbinding tussen meerdere actieve apparaten dan de oude chip. Daarbij is de spreektijd met 50% toegenomen en worden telefoongesprekken 1,5 maal zo snel doorverbonden. Daarnaast beperkt de chip de geluidsvertraging bij gaming met 30%.

“Hey Siri” stembediening
Met de oude processor moest je spraakassistent Siri activeren door het indrukken van een knopje. Dankzij de nieuwe processor kun je de spraakassistent met jouw stem bedienen.

Draadloos opladen mogelijk
Je kunt bij de AirPods V2 een doorzichtige, draadloos oplaadbare bewaardoos kopen met korting. Hiermee kun je de bewaarbox, die ook als lader dient draadloos opladen. Ook de AirPods V2 zelf kun je draadloos opladen. Doordat de uitvoering identiek is kun je, als je de draadloos oplaadbare bewaarbox koopt, ook jouw oude AirPods draadloos opladen.

Langere spreektijd
De spreektijd die je door de ingebouwde microfoon hebt is van 2 uur naar 3 uur gegaan.

De geruchten over een andere kleur zijn (vooralsnog) niet concreet geworden. De Apple AirPods 2 zijn qua kleur en ontwerp identiek aan de vorige versie.

De prijs van de AirPods v2 bedraagt € 179,- en daar komt, als je ze in combinatie koopt, € 50,- bij voor de draadloze oplaadcase. Wil je de draadloze case los kopen, dan kost deze € 89,-. Overigens is deze prijs van € 179,- exact dezelfde als de introductieprijs van de eerste AirPods. Daarmee zijn de AirPods feitelijk iets goedkoper geworden als je een inflatiecorrectie (1,38% in 2017 en 1,72% in 2018) toe zou passen. Apple verkoopt de Apple AirPods inmiddels al niet meer en de V2 zijn verkrijgbaar. Wij zouden je, net als pocket-lint dan ook niet adviseren om nu nog buiten Apple 1 voor een set van de vorige generatie te gaan. Het prijsverschil weegt niet op tegen de kwaliteitsverbetering.

We zijn na alle bekendmakingen van vandaag benieuwd wat er te verwachten valt op It’s Show Time.

Eén reactie

  1. Voor siri op de v1 hoef je GEEN knopje in te drukken .. maar slechts dubbel tikken op een van de doppen. Eigenlijk net zo makkelijk als he siri :-).

    Jammer … had graag een andere kleur gezien (zwart). De verbeteringen zijn te weinig om de v1 te vervangen. Gebruik ik dagelijks met veel plezier en vlekkeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *