Apple App Store faalt en explodeert tegelijkertijd

App Store gaat... raar
Ogenschijnlijk tegenstrijdige cijfers voor Apple’s virtuele winkel.

Er is iets raars aan de hand met de Apple’s virtuele winkel, de App Store. Aan de ene kant gaat het historisch slecht met de winkel maar andere andere kant harkt Apple het geld met absurde bossen tegelijkertijd binnen.

Hoewel Apple pas eind deze maand meer bekend gaat maken over de verkoopcijfers (al geven ze nauwelijks meer concrete informatie) onthult investeringsbank Morgan Stanley dat het tegelijkertijd heel goed en behoorlijk slecht gaat met de App Store. Dit is er aan de hand.

Voor het eerst sinds de registratie van de downloadcijfers in 2015 stopt het aantal downloads via de App Store met groeien. Sterker nog, in het eerste kwartaal van 2019 (ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018) werden er 5% minder games en apps gedownload via de virtuele winkel.

In diezelfde periode ging – het discutabel veel belangrijkere aantal – de omzet explosief omhoog. Volgens 9to5Mac haalde Apple namelijk $3,7 miljard dollar binnen in het eerste kwartaal van 2019. Dat is een absurde 15% meer dan het jaar daarvoor.

Een groot deel van die inkomsten wordt overigens gehaald uit in-app aankopen. Waarschijnlijk is Fortnite daarbij een ontzettend belangrijke speler. De game werd bijna precies een jaar geleden uitgebracht voor iOS en zorgt sinds dien voor een absurde geldstroom voor Epic Games en daarmee ook voor Apple.

Kortom, iOS-gebruikers installeren aanzienlijk minder apps, maar geven naar verhouding veel meer uit aan de apps die ze hebben geïnstalleerd. Nu maar hopen dat de anti-malware-app die je installeert niet zelf malware bevat. Op 30 april waarschijnlijk meer over Apple’s kwartaalcijfers.

Lees ook: Dit kolossale bedrag leverde de Apple App Store in 8 jaar op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *