Apple bant app die duizenden mensen willen installeren

Apple haalt F.lux offlineHet gebeurt vaak genoeg dat Apple bepaalde iOS-apps uit de App Store haalt. Maar daar blijft het niet bij: het techbedrijf heeft namelijk een iOS-applicatie verbannen die buiten de Store om kon worden geïnstalleerd.

Veel iOS-gebruikers wachtten er al tijden op: f.lux voor iOS. De applicatie was tot nu toe alleen te gebruiken op gejailbreakte iPhones. De makers van de app maakten gisteren een gratis versie beschikbaar die via een kleine omweg op elk iOS-apparaat geïnstalleerd kon worden. F.lux zorgt ervoor dat je de helderheid en kleur van je iPhone-scherm kunt aanpassen. Het blauwige licht wordt vervangen door een gelige kleur, zodat je minder snel last krijgt van je ogen.

Apple kwam er vrij snel achter dat de applicatie buiten de App Store om werd geïnstalleerd op iPhones en besloot daarom contact op te nemen met de ontwikkelaar om het te verbieden. Apps die in de App Store verschijnen worden altijd eerst onderworpen aan een grondige inspectie, zodat ze niet voor problemen zorgen. Apple liet dan ook aan F.lux weten dat ze met het omzeilen van de App Store de regels van het Developer Program overtraden. F.lux maakte namelijk gebruik van Apple’s Xcode, waardoor het techbedrijf de applicatie makkelijk kon verbieden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *