Apple bezig met scanner voor je vingertjes

Poke-en, straks niet alleen op Facebook
We hadden al gezichtsherkenning op de iPhone, maar als we een recente patentaanvraag van het bedrijf uit Cupertino mogen geloven, zijn ze nu ook bezig om je vingerafdruk te herkennen.

Het Amerikaanse patentenbureau heeft vandaag een patent van Apple gepubliceerd om een vingerafdrukscanner in te bakken in de zijkant van een telefoon. Door het uit een enkel onderdeel te laten bestaan, in tegenstelling tot meerdere losse componenten, hoopt het bedrijf de kans op inaccurate lezingen en kapotte lezers te verminderen.

Door het integreren van de lezer in de zijkant van het toestel, zo meldt het patent ook nog, kan het allemaal veel compacter gemaakt worden dan bij de concurrentie, die vaak een los vlakje als lezer toepassen. Het is onbekend wat Apple van plan is met dit patent. Zoals we allemaal weten is het bedrijf van oudsher niet echt loslippig als het over interne prototypes gaat, maar de kans is groot dat ze er iets tofs mee gaan doen in de iPhone 5S of 6.

Met deze technologie zou Apple iPhones nog diefstalproof-er kunnen maken (tenzij de technologie zo gewild wordt dat het telefoontje weer te gewild wordt onder de minder-dan-goudeerlijke medemensch), maar bijvoorbeeld ook afscheid kunnen nemen van het lockscreen. Simpelweg even je telefoontje vingeren beroeren met je vingers zou dan genoeg moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *