Apple claimt dat 60% van alle iPhones & iPads op iOS 8 draait

Instant Hotspot
En daarmee verloopt de uitrol een stuk langzamer dan iOS 7.

Volgens de laatste App Store Distribution data voor ontwikkelaars is versie iOS 8 van Apple’s mobiele besturingssysteem op 60 procent van alle iDevices geïnstalleerd. 35 procent draait nog op iOS 7, de resterende 5 procent zit op een nog oudere softwareversie. De data is afkomstig van App Store-bezoeken van een paar dagen geleden.

De laatste keer dat Apple info vrijgaf over de adoptie van iOS 8 was eerder deze maand, toen ze nog op 55 procent zaten. Veertig procent zat nog op iOS 7, de overige vier procent draait op een oudere iOS-versie. Ook toen viel al op dat iOS 8 minder in trek is dan iOS 7. In hetzelfde tijdbestek had i OS 7 al een aandeel van 66 procent. iOS 6 was met 69 procent nog populairder.

De reden dat Apple’s nieuwste OS zo traag zijn weg vind naar toestellen? Officieel geven ze geen verklaring, maar het ligt voor de hand. Geruchten dat het oudere iPhone en iPad modellen trager zou maken bijvoorbeeld, of dat er tamelijk veel vrije ruimte nodig is om de update te installeren. Het drama met het wegvallen van de mobiele verbinding na de lancering van iOS 8 maakte het er niet beter op.

Lees ook: de 5 grootste vernieuwingen in Apple’s iOS 8.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *