Apple en Maroon 5 werken samen bij vernieuwde functie

apple-maroon-5-fotos-memories
Functie heet Memories. Hopelijk wordt het geen déjà vu.

Voor het eerst sinds 2 jaar heeft de even populaire als controversiële Amerikaanse band Maroon 5, onder meer bekend van de ‘muzikale oorwurm‘ ‘Moves like Jagger’ nieuwe muziek uitgebracht. De eerste single die nu uitgebracht is heet ‘Memories’ en kun je hierna bekijken en beluisteren.

[gv data=”qZjYggYSzc8″][/gv]

Inmiddels blijkt dat Apple en Maroon 5 de handen ineen geslagen hebben. Apple heeft het nummer en fragmenten uit de bijbehorende clip namelijk geadopteerd om hun functie ‘memories’ opnieuw in de markt te zetten. Deze functie, die je overigens ook op Android-telefoons kunt vinden maakt sinds de iOS10-update automatisch albums van jouw foto’s en video’s op basis van de tijd of locaties waar je bent geweest. Je kunt vervolgens via de vernieuwde ‘editing’ opties zelf soundtracks en andere elementen toevoegen.

Voor de promotie maakten Apple en Maroon 5 een speciale ‘made with memories’ versie van het nummer Memories. Je kunt deze versie via deze link bekijken via Apple Music of de preview bekijken.

Nu we het over herinneringen hebben, hopelijk wordt deze marketingstunt geen herhaling van de marketingmisser die ontstond toen Apple met een andere bekende band ging samenwerken. Apple moest toen namelijk zelfs een speciale tool ontwikkelen om fans van deze U2-spam af te helpen. De kans hierop lijkt klein. Apple houdt het deze keer namelijk bij een suggestie, die bovendien maar korte tijd wordt gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *