Apple en VS tegenover elkaar vanwege iMessage-encryptie

Auteur: , Geen reacties
Apple rechtszaak

Apple negeert een bevel van de rechtbank om iMessage-berichten over te dragen aan de FBI. De reden: dankzij de versleuteling die voor iMessage wordt gebruikt is dit onmogelijk.

Dit schrijft de New York Times. De berichten vormen bewijs in een zaak over de handel in wapens en drugs. Apple heeft de rechtbank laten weten dat het niet in staat is aan de eis te voldoen.

Zoals veel andere overheden is ook de Amerikaanse overheid geen liefhebber van de complexe encryptie-technieken, omdat deze het moeilijk maken toegang te krijgen tot data. Tegelijkertijd zijn tech-bedrijven er absoluut niet happig op om encryptie overboord te zetten -dat is immers een beveiligingsrisico- of overheden en opsporingsinstanties toegang te geven via de achterdeur. De versleutelingsmogelijkheden worden ondertussen bij iedere nieuwe OS weer een stukje groter, waarmee de bedrijven de kant van de klant kiezen.

In Nederland krijgen de opsoringsinstanties via de tapwet meer vrijheid om gegevens van burgers te verzamelen. Daarbij gaat het vooral om mobiele communicatie en e-mailverkeer.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).