Apple gaat iPhone-accu’s NIET kosteloos vervangen

Auteur: , 15 Reacties
iPhone

Apple biedt eindelijk zijn excuses aan voor het trager maken van iPhones met een versleten accu.

Het heeft even geduurd, maar de techgigant trekt eindelijk het boetekleed aan. Dat was ook wel nodig, want Apple zat de afgelopen weken in de hoek waar de klappen vielen. De iPhone 6, iPhone 6S en iPhone 7 bleken steeds trager te worden, naarmate de accucapaciteit afnam. Dat had Apple alleen nooit zo gecommuniceerd.

“We begrijpen dat mensen vinden dat we ze in de steek hebben gelaten”, zo schrijft Apple in de brief. “Hiervoor bieden we dan ook onze excuses aan. We willen dat onze klanten hun iPhone zo lang mogelijk kunnen gebruiken en we zijn er trots op dat onze producten bekend staan om duurzaamheid.”

Apple komt met een vervangingsprogramma voor de iPhone 6 of nieuwer. Hierbij krijg je tot december 2018 korting op het laten vervangen van je accu. In de Verenigde Staten betaal je daar normaal 79 dollar voor, maar dat gaat omlaag naar 29 dollar. In Nederland betaal je nu 89 euro voor een nieuwe accu, maar het is nog niet duidelijk hoeveel korting je krijgt. Die gratis accu kun je dus op je buik schrijven.

Kleine kanttekening: Apple test wel eerst of je accu inderdaad versleten is. Heb je nog voldoende accucapaciteit over, dan betaal je het volle pond. Het is nog niet duidelijk waar de grens ligt, dus het komt erop neer dat je altijd de trip naar de Apple Store moet maken om het te laten checken.15 reacties

Zoals gebruikelijk mist apparata weer het een en ander.

Eerst een uitleg van wat er gebeurt. GEEN ALGEHELE en blijvende downclock … maar enkele seconde tijdens een piek … waarna de telefoon weer NORMAAL loopt. Bij een benchmark (geekbench) is het minuten lang een grote piekspanning ( dat is een benchmark ) dus vandaar dat mensen het idee hebben dat het een algehele en blijvende downclock is bij een normale slijtage.

“This includes a feature for iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, and iPhone SE to dynamically manage the instantaneous performance peaks, only when needed, to prevent the device from unexpectedly shutting down.
[…]
This power management works by looking at a combination of the device temperature, battery state of charge, and the battery’s impedance. Only if these variables require it, iOS will dynamically manage the maximum performance of some system components, such as the CPU and GPU in order to prevent unexpected shutdowns.”

Ten tweede :
“Daarnaast brengt het bedrijf begin 2018 een iOS-update uit die inzicht geeft in de conditie van de accu, zodat gebruikers zelf kunnen zien in hoeverre de staat van de accu van invloed is op de prestaties van hun toestel.”

Dus het laatste deel van het apparata verhaal kan ook weer naar het rijk de fabelen.

Dit even ter info …
@dgh74: Je hebt absoluut gelijk wat betreft Benchmarks, maar dat verklaart niet de massa meldingen van mensen die een permanente snelheidsvertraging merken. Er zijn mensen die de batterij van hun Macbook vervangen en ineens een drastische verbetering merken. Hetzelfde bij hun iPhone. Allemaal placebo effect? Allemaal leugens?

Inderdaad, het terugklokken zou enkel mogen zijn bij piekspanningen, maar dat is bij iedereen niet het geval. Velen suggereren dan ook dat de batterij permanent is beschadigd en dat de terugklok daarom permanent is. Als het een batterijprobleem is, is het in mijn ogen niet de fout van Apple, zij maken immers niet de batterijen.

Maar als er wel degelijk een batterijprobleem is, is het een gevaarlijk spelletje van Apple om dit softwarematisch te gaan maskeren. Een bepaalde “andere” fabrikant is wel door het slijk gehaald omdat er iets mis was met de batterij, terwijl Apple het gewoon wegsteekt.

Ik heb ook al gemerkt dat je een argument graag pareert door een probleem van een ander merk aan te halen.
Ik weet dat je ook actief ben op Tweakers, maar als iemand daar je argument weerlegt, ben je nergens meer te bespeuren.

Geen enkel merk is perfect, en alhoewel ik zelf niks van Apple zou kopen, zijn er zeer veel bewonderenswaardige dingen die zij doen. Waarom is het onmogelijk dat er fouten gemaakt worden, waarom is alles altijd perfect? Het beste paard struikelt wel eens zegt men. Nooit toegeven dat een ander iets verkeerd doet, en altijd blijven verdedigen, doet je geloofwaardigheid verliezen.
@simonmc: vergat je naam te adden … zie hieronder
@simonmc: ow en zoals ik al eerder heb verteld … het downthrottlen van de mac gebeurt sinds 2010 en is gewoon algemeen geaccepteerd als oplossing. Dus ja daar heb je gelijk in met vervangen van batterij. Ik denk ook dat veel huidige mac bezitters zich hiervan niet eens bewust zijn … terwijl het bij de mac wel degleijk is gecommuniceerd ( tja jaren terug )
@simonmc: Dgh is de Apple spindoctor …
@turbobrick: ah gelukkig je bent weer terug met je nonsens … leesgebrek en google onvermogen …. alvast fijn 2018
@dgh74: ach beter als een Google junkie die alles interpreteert zoals het je uitkomt. Concrete realistische voorbeelden heb je zelden en support forum problemen vind je zelfs van luiers.

Typische Tweakers.net gebruiker. Lekker modereren met minnetjes, Apple issues bagatelliseren en kringrukken met medestrijders.

Hulde !

Wees voorzichtig met je vuurwerkpakket.
@turbobrick: nee gelukkig interpreteer jij de zaken lekker neutraal met je commentaar bij ieder aaple onderwerp. Ik benoem juist de feiten … maar daar heb jij geen weet van. Het staat niet alleen op het support forum maar overal … google maar …. feiten
@dgh74: voor de 2000e keer, als je Googles vind je alles. Ook mensen die ongelukkig worden van de hoofdprijs in de Staatsloterij en toch doen er miljoenen Nederlanders steeds aan mee. Je vind ook mensen die beweren dat de aarde plat is.

Ja, allemaal feiten idd.
Benieuwd naar wat jij doet in het dagelijkse leven.
@turbobrick: ben ik met je eens …. maar er is een verschil tussen 1 hit vinden op google en dat als argument gebruiken …. of honderduizenden onderwerpen / artikelen / issues / posts en klachten vinden over 1 bepaald onderwerp.

Door de eenzijdige berichtgeving lees je “andoid heeft geen batterij issues” en “ apple is de enige die belazerd” etc etc.

Vaak zijn dat reacties van mensen die niet eens weten wat er psies aan de hand is. Dat htc / samsung / lg / nexus / OP exact dezelfde issues hebben. Dat het te maken heeft met hoe groot de batterij is … en deze merken hebben vaak een grotere batterij en dient het probleem zich later voor. Maar dan zijn de meeste toestellen vervangen door een opvolger en valt het probleem niet op.

Nogmaals ik probeer te relativeren en uit te leggen. En nogmaals apple moet op de blaren zitten … en terecht.

In het dagelijks leven werk ik voor de grootste ( en beste :-) vliegtuigbouwer van de wereld. Wat heeft dat met dit onderwerp te maken ?
@dgh74: in wezen heeft Samsung ook geen accu problemen. De Note8 was een misser maar de rest was prima in orde. Enig idee hoeveel modellen ze gemaakt hebben de afgelopen 10 jaar ?

Voor de duidelijkheid, qua stamina liep Samsung vrijwel altijd voorop en nogmaals alleen de Note7 had issues en dat is prima verholpen.
Ga eens praten met iPhone 6 en 7 users over hun batterij performance … Precies ja,. Ruk !
@turbobrick: ow en voor je naive opmerking over samsung heeft geen accuproblemen …. zoals ik je duidelijk wilde maken hebben ze dat net zo goed

Joining several other parties in doing so, an anti-trust body in Italy today announced that it has opened a probe into Apple over allegations of planned obsolescence. Interestingly, the group is also investigating SAMSUNG over similar claims…
Ik denk dat een groot deel van de massa niet terecht claimt. Ios 11 is zowiezo zwaarder waardoor de algehele ervaring wat trager lijkt ( niet slow ) … nu deze berichten in de pers verschijnen denken ineens een massa mensen dat dit door downtrhottlen komt ( onterecht ).

Wat betrefd dat andere merken noemen …. JA .. maar dat is op reacties als “ android heeft nergens last van “ … terwijl internet vol staat met dezelfde voorbeelden van android telefoons met exact dezelfde batterij verschijnselen. Ook het halve verhaal vertellen ( zoals dit artikel op apparata ) stuit mij tegen de borst. Leg dan goed uit wat er aan de hand is en benoem feiten of post niets.

Ik praat niets goed … heb hier meermalen gepost dat het terecht is dat apple op de vingers word getikt. Helemaal mee eens. Maar om vervolgens net te doen alsof apple het lithuim ion probleem heeft uitgevonden gaat mij wat ver. Ik probeer te relativeren … thats all. De hele mensheid weet dat batterijen achteruit gaat … nu is het opeens een verassing. Zelfs mijn oplaadbare penlites gaan maar 1 tot 2 jaar mee.

En nogmaals … de fout zit in het communiseren ( het gebrek ) van apple … en daarvoor mogen ze van mij op de blaren zitten.
Ben erg benieuwd waar de marge ligt voor de accu. Als ik batterylife check zit mijn Iphone6 op 80% echter dat ding is niet vooruit te branden. Heb onlangs ding gewiped en gereset maar dat maakt helaas niets uit. Er zijn een paar betas geweest waar de telefoon lekker snel was en 2 dagen meeging op 1 lading, echter sinds IOS11 is het huilen met de pet op.
Voor $29 kun je niet tobben, dat is evenveel als de iFixit set maar dan mag je het allemaal zelf doen.
@b00g1e: wat ik ervan begrepen heb op de verschillende forums …. zou downthrottle beginnen bij 75% en zou je er nog geen last van moeten hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).