Apple gaat op de budget tour


Als student kun je bij Media Markt en in de Apple Shop goede kortingen krijgen op Apple-stuff. Waarom eigenlijk dan ook niet bij muziek?

Dat moet Tim Cook ook hebben gedacht. En vanaf deze week kun je als student forse korting krijgen op de muziekdienst Apple Music. Apple biedt Apple Music voor studenten nu aan voor 5 euro per maand. Daarmee gaat Apple heel hard de concurrentie aan met Spotify en Deezer.

Een gebruiker moet hiervoor bij een hogeschool of universiteit staan ingeschreven. Apple biedt het speciale abonnement al langer aan in onder andere de Verenigde Staten en Duitsland. Nu wordt ditzelfde abonnement ook in Nederland aangeboden. Daarnaast bieden 24 andere landen nu ook een studentenabonnement, waaronder België en Frankrijk.

In Nederland is Spotify de grootste muziekdienst. Voor een abonnement betaal je 9,95. Spotify heeft ook ooit aangekondigd dat er speciale tarieven voor studenten zouden komen. Die zijn tot op heden uitgebleven.

Wel heeft de dienst enkele maanden het familieabonnement geïntroduceerd. Normaal gesproken betaalde je 5 euro extra voor een tweede account op hetzelfde abonnement, maar nu kun je voor 14,95 zelfs 5 mensen een een account geven. Als je het dus slim aanpakt, kun je 3 euro per maand al genieten van je Spotify-muziek.

Achter de schermen woedt er een enorme strijd tussen de muziekdiensten.. En mocht jij nog steeds muziek downloaden, dan ben je echt van de laatsten in Nederland.

6 reacties

 1. Het kan nog veel ouderwetser:

  Ik koop nog gewoon CD’s. Gewoon een album beluisteren zoals de artiest het bedoeld heeft in plaats van nummers checken.

  Vervolgens de CD’s rippen op een externe schijf in ALAC kwaliteit. Dan heb je topkwaliteit muziek in eigen beheer. Met Spotify heb je de muziek slechts in bruikleen. Op het moment dat je het abonnement stopt, heb je de muziek niet meer. Voor films en series (Netflix) maakt mij dat minder uit, na één of twee keer ken ik het wel. Maar sommige platen moet je gewoon in de kast hebben staan.

   • @gertjan2012: gewoon met de euro ;). Zeker op het gebied van hoge kwaliteit CD’s (zowel geluid als artiest) is de keuze nog altijd reuze. Op die manier op ik topkwaliteit geluid op mijn schijf, in plaats van medium geluid streamen. Daarbij is de keuze bij Spotify beperkt. Dus in 2016 is het nog altijd de beste optie voor mij (van de 988 albums is de helft niet of slechts gedeeltelijk op Spotify te vinden).

    • @willeme: Ik snap best je redenen hoor, het lijkt mij alleen dat het veel meer geld kost en dus lang niet zo flexibel ( altijd overal al je muziek die je wilt luisteren ). Wat betreft aanbod ben ik het met je eens, aan de andere kant, ik ben een dusdanige mainstream luisteraar dat ik alles wat ik wil er op terug kan vinden 🙂

     • @gertjan2012: ik heb nu een groot gedeelte van mijn muziek nu op mijn telefoon staan (in 256 kbps, zo’n 130 GB) die ik altijd af kan spelen. Ik houd niet zo van streamen. Dus dan is het voor mij een ideale oplossing. Alhoewel Spotify ook de mogelijkheid biedt voor offline afspelen. Het is maar niet hoe belangrijk je het vindt. Voor 99 procent van de mensen is een goede streamdienst meer dan voldoende.

 2. @renequist: Voor €14,99 voeg je 5 familieleden aan je account toe. 1+5=6 😉

  Spotify blijft het gemakkelijkst werken, ook icm portable devices. Op “extreme spotify quality” merkt het gros daarnaast het verschil niet met ALAC etc. Je hebt sneller last van mindere apparatuur dan van mindere kwaliteit muziek..

  Naast Spotify koop ik overigens ook nog weleens een CD of LP, gewoon wegens de extra’s bij de luisterervaring.

  Je kunt trouwens de muziek die je niet op Spotify kunt vinden en wel op CD hebt, gewoon aan je Spotify account toevoegen als je niet altijd zin hebt om CD’s te wisselen en/of een leuke playlist wil maken;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *