Apple haalt ineens de antivirus-apps uit de App Store

Apple-App-Store-Antivirus
Zonder een duidelijke verklaring te geven is Apple begonnen met het verwijderen van allerlei antivirus applicaties uit de App Store.

De antivirus app VirusBarrier trok aan de bel toen hun applicatie ineens uit de App Store gekickt werd. Aan Macrumors laten de ontwikkelaars weten dat Apple hun app te misleidend vond, en dat mensen door deze app zouden denken dat er een virus op hun toestel zit, terwijl de app niet je smartphone of tablet scant, maar slechts de bestanden die er op binnenkomen.

Grotere campagne
Het verhaal van VirusBarrier lijkt slechts een onderdeel te zijn van een grotere campagne van Apple om alle antivirus-software in een keer uit de iOS appwinkel te halen. Antivirusprogramma’s zijn wat minder noodzakelijk op iOS dan op Android, omdat sommige delen van het besturingssysteem niet toegankelijk zijn voor programma’s van buitenaf. Toch had een app als VirusBarrier wel wat handige functies. Zo kon je bestanden scannen in je Dropbox-folder en bijlagen van mailtjes checken voordat je ze opende.

Als je VirusBarrier (of een andere antivirus-app) op je iPhone of iPad hebt staan zal hij gewoon blijven werken, pas als je de app verwijdert kun je hem niet meer terughalen, omdat hij dus is verdwenen uit de App Store. Als je nu zoekt naar ‘Antivirus’ krijg je alleen wat games en apps die je iPhone helpen te vinden te zien, in plaats van de antivirus-apps die er normaal gesproken stonden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *