Apple heeft flexibele schermen op het oog

Apple werkt aan flexibele displays
Buigbare telefoons en gadgets, helemaal zo gek nog niet.

Het begint er nu wel heel erg op te lijken dat Apple brood ziet in flexibele schermen. Een aantal dagen geleden lekte er een patentaanvraag uit waarin Apple het buigbare scherm kenbaar maakte. Nu is een enkel octrooitje nooit bewijs dat Apple een nieuwe innovatie naar de markt brengt, maar met deze Apple-vacature die 9to5Mac wist op te duiken blijkt dat ze ook een schermspecialist op dat gebied zoeken, wat het al iets concreter maakt.

Een deel van de functieomschrijving:

Apple zoekt een Optical Engineer die zich mag storten op LCD, AMOLED, en dus ook flexibele schermen. Op welke apparaten Apple in de toekomst een buigbaar scherm wil toepassen laat zich niet raden. Een ‘vouwbare’ iPad wellicht, of een iPhone die meebuigt in je broekzak.

Apple heeft de vacature inmiddels offline gehaald. Gaf schijnbaar iets te veel onrust.

Wie komen er nog meer met flexibele schermen?

Overigens is Apple niet de enige die onderzoek doet naar de haalbaarheid van flexschermen in consumentenproducten. Zowel Samsung, Sharp, als LG hebben al prototypes van deze schermen onthuld. Laatstgenoemde zou er dit jaar al mee op de markt willen komen, waarmee ze een keihard First Mover Advantage hebben.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *