Apple heeft nieuw audioformaat ontwikkeld

Apple Music
Apple zou het ontwikkelen van een nieuw hi-res audioformaat hebben afgerond, waarmee het mogelijk wordt muziek te streamen op 96kHz/24 bit.

De lightning terminal van iOS 9 is compatible met dit formaat. Hoe groot de verbetering in kwaliteit is valt onmogelijk te zeggen omdat informatie over de zogenaamde sampling frequency momenteel ontbreekt.

Wat Apple precies met dit nieuwe formaat wil is niet bekend, maar er wordt inmiddels druk gespeculeerd dat het zo een betere kwaliteit streaming voor Apple Music wil aanbieden. Momenteel beschikt de premium-versie van Tidal over betere kwaliteit audio dan Apple Music.

In 2013 werd er ook al gesproken over een nieuw audioformaat. Het gerucht ging toen dat dit bedoeld was voor audio in de iTunes Store (Apple Music bestond toen nog niet en was zelfs niet aangekondigd). Neil Young, die de PonoPlayer ontwikkelde (een muziekspeler voor audio in zeer hoge kwaliteit formaten) zei des tijds ook al eens met Steve Jobs te hebben gesproken over betere kwaliteit audio in de iTunes Store. Bij het nieuwe formaat is er nauwelijks sprake van compressie.

(Via Macotakara)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *