Apple heeft patent gekregen op gebogen aanraakschermen

Apple
Een gebogen iPhone? Of een slim Apple-horloge met een krom scherm? Het is voor nu toekomstmuziek, maar Apple heeft de techniek om zulks te produceren wel alvast in huis gehaald.

‘Curved touch sensor’

In een goedgekeurde patentaanvraag van de U.S. Patent and Trademark Office wordt door Apple een productietechniek omschreven om op een efficiënte wijze gebogen touch-oppervlakten (glas, trackpads, etc.) te maken. Met Apple’s techniek moet de aanraakgevoeligheid van gebogen displays gelijk komen te liggen met die van rechte displays, iets dat volgens Apple nu nog niet altijd het geval is.

Apple gebruikt een speciale filmlaag en glassubtraat, en omschrijft een andere manier van verhitting tijdens de productie van de displays. De temperatuur ligt hierbij lager, bovendien zou er geen vervorming moeten optreden.

Apple zou de kromme displays kunnen toepassen in verschillende typen hardware. Van muizen – wat ze nu eigenlijk al doen in de Magic Mouse – tot telefoons en horloges. Dat brengt ons op de vraag in welke vorm Apple dit eventueel op de markt brengt. Gaan ze concurrentie met LG en Samsung aan door een gebogen iPhone 6 op de markt te brengen, of blijft het bij de iWatch?

Render: gebogen iWatch van Apple

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *