Apple heeft torenhoge verwachtingen van 5G iPhone

Apple heeft torenhoge verwachting van 5G iPhone
Het Amerikaanse techbedrijf ziet een rooskleurige toekomst voor zich.

Dit jaar doet Apple het voor de buitenwereld nog rustig aan op het gebied van 5G, maar volgend jaar barst het merk naar alle waarschijnlijkheid los. 5G is hier in Nederland een begrip voor bijvoorbeeld een bedrijf als T-Mobile, dat druk bezig met de aanleg van deze technologie. De komende jaren zal het steeds meer een rol gaat spelen.

En dat brengt ons dus bij het techbedrijf uit Cupertino. Volgens een bericht van Digitimes verwacht Apple meer dan 100 miljoen 5G iPhones te gaan maken volgend jaar. Ter vergelijking: dat is ongeveer een vijfde meer in vergelijking met de verwachtingen voor 2019.

Waarom mensen nou precies van stapel moeten lopen voor een 5G iPhone is niet duidelijk. Hier in Nederland is 4G ook razendsnel. Zou 5G een statussymbool worden? Diverse high-end Android-toestellen hebben al 5G-varianten, maar die worden doorgaans niet via de officiële kanalen in Nederland verkocht.

Officieel is nog niets bekend over een 5G iPhone in 2020. Het zijn dan ook vooral geruchten op dit moment. Digitimes beroept zich in elk geval op een Taiwanese onderdelen leverancier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *