Apple iMac vernieuwd met Haswell-processors

Apple iMac vernieuwt met Haswell-processors
Apple heeft stilzwijgend een update doorgevoerd voor de iMac. De computer krijgt, net als de MacBook Air, de beschikking over de nieuwste goodies van Intell.

21,5 inch

iMacs worden voortaan verkocht met een Intel quad-coreprocessor van de vierde generatie. De instapper met een beelddiagonaal van 21,5 inch wordt voorzien van een Intel Core i5-processor met een kloksnelheid van 2,7 of 2,9 GHz. Deze is ook iets goedkoper geworden, hij kost nu €1329, terwijl dat voorheen €1.385 was. Daarnaast komen ze met de nieuwe Iris Pro grafische processor, voor beter beeld. Ze beschikken over 8 GB geheugen en een harde schijf van 1 TB.

27 inch

De duurdere 27 inch varianten hebben maximaal een Intel Core i7-processor die op 3,2 of 3,4 GHz draait en over 8 GB (2×4) aan werkgeheugen beschikt. Iets dan kan worden uitgebreid naar 32 GB. Ook nieuw & aanwezig: een Nvidia Geforce GTX 780M-videokaart. Verder is hij, net als zijn kleine broertje, aan de buitenkant niet gewijzigd. Het betreft ook hier alleen wat ’tuning’ onder de motorkap, maar ook hier gaat de prijs een fractie naar beneden: van €1905 naar €1849.

De poorten. Niet gewijzigd

Verder ondersteunt de iMac de nieuwste wifi-standaard 802.11ac ook, waarmee hogere internetsnelheden mogelijk zijn. De nieuwe iMacs versie staan al op de site van Apple, maar op het moment van schrijven is bestellen nog niet mogelijk.

Nog geen reacties

  1. Ik blijf de iMac de meest elegante all-in-one desktop computer vinden. Enige nadeel is dat je ‘m zeer beperkt kunt upgraden. En aangezien het niet de goedkoopste computers zijn, is de drempel om ‘m te vervangen hoger en werk je langer door op een verouderd systeem. Daar staat tegenover dat een iMac doorgaans langer mee kan (in mijn beleving althans) dan een een Windows systeem.

  2. Heb zelf een half jaar geleden gekozen voor de Dell XPS 27. Kon die wat makkelijker uitbreiden (hoewel ook beperkt), maar vond de prijs gewoon aantrekkelijker. Met mijn klik-bij-elkaar-gedrag kwam zo’n iMac gewoon richting de 3000 euro. Vind ik dan toch niet leuk meer.

    En ik blijf huiverig of ik nog wel ‘makkelijk’ kan communiceren met al mijn Windows-collega’s cq. opdrachtgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *